Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:48 24 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Hummus cu iaurt

ro

18 May, 2011 22:04 1290 Marime text

final4.jpgExista foarte multe retete de Hummus, respectiv pasta de naut insa ideea de la care trebuie sa porniti nu este ca trebuie sa respectati intocmai reteta culinara de la care porniti, ca doar nu e o prajitura sofisticata, ci sa ajustati reteta dupa gustul vostru.

De exemplu, in Hummusul traditional se foloseste Tahini, respectiv pasta de susan, care insa nu e pe gustul tuturor si pe care puteti sa o omiteti. De altfel reteta de Hummus pe care vi-o propun eu este fara Tahini, insa cu iaurt natural si un strop de pesto rosu, din rosii de Sicilia uscate la soare. Merita incercat, zic eu.


Ingrediente:
- 450 gr de naut fiert
- 2 catei de usturoi pisati
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- sare, piper, chimen macinat (dupa gust)
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 lingri de iaurt (in functie de cat va place mai cremos)
- 1 lingura pesto rosu (optional)


Nautul trebuie lasat sa se umfle in apa rece peste noapte, apoi fiert pana cand boabele sunt moi insa isi pastreaza textura si forma. Nu le fierbeti mai mult de o ora.


Dati nautul prin blender, adaugati apoi si restul ingredientelor si continuati sa mixati pana cand ajungeti la consistenta si gustul dorit. Daca hummusul iese prea tare, mai puneti putin ulei de masline sau 2-3 linguri din apa in care a fiert nautul.

Hummusul se mananca in general cu paine araba - pita, ca si dip sau ca si aperitiv dar si ca sos pentru falafel sau alte preparate specifice bucatariei din Orientul Mijlociu. Desi exista mai multe legende legate de origine si istoria Hummusului, un lucru e cert - e una dintre primele mancaruri gatite preparate vreodata. Puteti imbogati gustul cu patrunjel verde, cu sos Tahini sau puteti folosi unt in loc de ulei de masline. Decorati Hummusul cu ulei de masline, paprika, chimen, patrunjel sau boabe de naut.

Reteta preluata de pe http://gospodini.blogspot.com/2009/11/hummus-cu-iaurt.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii