Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eglefin afumat cu sofran

ro

17 Oct, 2011 01:00 2200 Marime text
aglefin.jpgEglefinul este un peste alb de mare, cu o aroma usor mai dulceaga decat codul.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

praz, usturoi, sofran, chilli, vin alb, peste eglefin, mazare, patrunjel

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
2 fire de praz, taiate fin
1-2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1/2 lingurita sofran
1/2 lingurita praf de chilli
3 linguri faina
100 ml vin alb sec
600 ml zeama de peste
700 g eglefin afumat si neafumat
100 g mazare
o mana de patrunjel proaspat
sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

1. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Adaugati prazul si caliti-l pentru 3 minute sau pana cand se inmoaie. Adaugati usturoiul, sofranul, praful de chilli si o lingura de faina. Amestecati la foc mic timp de 2-3 minute.

2. Adaugati vinul si zeama de peste, aduceti la fierbere si fierbeti pentru 8 minute, pana cand prazul se fragezeste.

3. Taiati pestele in bucati mai mari. Dati eglefinul neafumat prin restul de faina si puneti-l in zeama care fierbe, alaturi de bucatile de peste afumat. Gatiti pentru 3 minute.

4. Adaugati mazarea si fierbeti pentru inca 3 minute sau pana cand pestele este facut.

5. Puneti patrunjelul si amestecati. Serviti cu piure de cartofi si legume, daca doriti.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii