Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eclere cu frisca si glazura de ciocolata

ro

31 Oct, 2011 01:00 2965 Marime text
eclere.jpgNu stim altii cum sunt, dar noi nu am mai gasit in cofetarii eclerele de odinioara, cu gustul lor inconfundabil. Asa ca ne-am hotarat sa le preparam chiar noi, dupa mai multe retete, poate descoperim reteta succesului.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

8-12

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

frisca, oua, zahar, ciocolata neagra, fructe padure

Ingrediente

100 g unt
250 ml apa
140 g faina
5 g sare
4 oua
250 ml frisca
5 ml esenta de vanilie
30 g zahar pudra
100 g ciocolata neagra
zahar pudra pentru decor
fructe de padure la algere

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Incalziti untul si apa intr-o cratita medie, cu capac. Amestecati faina si sarea pe o hartie de copt. De indata ce apa a fiert si untul s-a topit, adaugati faina (toata deodata), folosindu-va de hartia de copt.

2. Micsorati flacara si amestecati cu o lingura de lemn pana ce intreaga compozitie se omogenizeaza si devine solida. Aluatul format nu trebuie sa se lipeasca de margini. Puneti aluatul intr-un castron si lasati sa se raceasca. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, amestecand de fiecare data.

3. Folosind o lingura, puneti compozitia intr-un sprit de 1.5 cm. Trasati cu un creion linii de 10 cm pe o hartie de copt, lasand o distanta de aproximativ 4 cm intre ele. Puneti hartia, cu liniile trasate in jos, intr-o tava.

Folositi-va de liniile trasate pentru a sprita aluatul, ca in imaginile de mai sus. Coaceti la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand aluatul devine auriu si crocant. Lasati sa se raceasca.

4. Cu un mixer, bateti frisca pana se intareste. Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati. Puneti aceasta compozitie intr-un sprit. Taiati eclerele racite in doua si spritati frisca pe cate o jumatate, apoi puneti cealalta jumatate deasupra.

In paralel, topiti ciocolata, lasati-o sa se raceasca, apoi turnati-o cu o lingura peste eclere. Lasati-o sa se intareasca, apoi presarati zahar pudra deasupra. Serviti cu fructele de padure preferate.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii