Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dovlecei umpluti cu carne de curcan

ro

30 May, 2011 21:46 2294 Marime text

26397_1l.jpgIngrediente:

3 dovlecei de marime medie
200 g carne de curcan tocata
30 g orez
30 ml ulei de masline
1 ceapa
1 ou
10 g faina
50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
1 morcov
1 telina mica
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
un varf de cimbru
1 foaie mica de dafin


smantana sau iaurt pentru servit

Preparare:

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim.

Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul.

Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut, patrunjel si condimentam cu sare, piper si putin cimbru.


Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena.

Umplem dovleceii cu aceasta compozitie, apoi ii punem in vasul in care ii fierbem impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina.

Punem apa calda peste nivelul dovleceilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.

Preagatim un vas termorezistent in care punem
un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert dovleceii.

Adaugam uleiul de masline.

Scoatem dovleceii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, si ii turnam in sos. Vor sta la cuptor cam 30 de minute. Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Reteta preluata de pe http://www.divainbucatarie.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii