Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doradă umplută cu ierburi, la grătar

ro

11 Aug, 2011 03:33 1960 Marime text
dorada.jpgDorada este prin definiţie un peşte slab, cu carne albă şi gustoasă, care adoră combinaţiile simple cu ierburi şi mirodenii şi relaxarea la grătar. O doradă de Mediterană, uşoară, de vară.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:

2 dorade (aproximativ 300 grame/bucată)

2 crenguţe de rozmarin

2 crenguţe de busuioc

2 crenguţe de oregano

2 căţei de usturoi

1 ardei iute (opţional)

2 linguri ulei de măsline

1 lămâie

sare

piper

Preparare:

Evisceraţi doradele şi curăţaţi-le de solzi.

Spălaţi verdeţurile.

Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele.

Spălaţi ardeiul iute şi tăiaţi-l în două, pe lungime.

Crestaţi peştii de 3-4 ori pe fiecare parte.

Ungeţi peştii cu ulei de măsline pe interior şi exterior.

Presăraţi cu sare şi piper.

Umpleţi peştii cu ardei iute, usturoi, ierburi şi 2 rondele de lămâie.

Rumeniţi peştele pe grătar, pe ambele părţi.

Dorada umplută cu ierburi şi friptă la grătar se serveşte cu salată şi restul de lămâie.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii