Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dolmade cu pui si seminte de pin

ro

15 Sep, 2011 01:00 2245 Marime text

dolmade.jpgDolmadele nu sunt altceva decat denumirea greceasca a sarmalutelor in foi de vita.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

vita de vie, ceapa, seminte de pin, carne de pui, branza, arpagic, masline

Ingrediente

12 frunze proaspete de vita
apa cere
15 g unt
1/2 ceapa, taiata fin
50 g seminte de pin
1 piept de pui fiert, taiat fasiute
100 g branza ricotta, faramata
15 g arpagic, taiat
masline, pentru servire
ulei de masline, pentru servire

Mod de preparare

Opariti frunzele de vita in apa clocotinda, apoi puneti-le imediat in apa rece.

Incalziti untul intr-o tigaie. Adaugati ceapa si caliti-o pana se inmoaie. Puneti si semintele de pin si caliti-le alaturi de ceapa.

Adaugati puiul fiert si taiat, ricotta si arpagicul. Asezonati dupa gust cu sare si piper. Lasati sa se incalzeasca totul bine de tot, apoi luati de pe foc.

Intinedeti frunzele de vita si puneti cate o lingura din compozitia preparata pe fiecare frunza. Impaturiti apoi ca pe sarmalute.

Serviti-le imediat stropite cu putin ulei, alaturi de masline.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii