Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cremsnit de Budapesta

ro

03 May, 2011 19:48 2096 Marime text
image_aspxbb.jpegPrajiturica asta este incredibila. Simpla, rapida si eleganta este potrivita cam pentru orice ocazie.

Incepeti prin pregatirea blatului: bateti bine 6 albusuri spuma si adaugati treptat 120 de grame de zahar. Apoi adaugati treptat cele 6 galbenusuri ramase, 3 linguri de faina amestecate cu 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de cacao si 150 de grame de nuci macinate.
Acest amestec il puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor vreo 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a copt blatul, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca.

Pregatiti apoi crema.

Amestecati un pachet de margarina pentru prajituri cu 200 grame de zahar, 2-3 lingurite de ness, 1 galbenus si 50 de grame de mac. Amestecati energic pana cand obtineti "crema cremoasa".
Aceasta crema o intindeti peste blat si lasati sa sa raceasca (eventual peste noapte).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii