Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clătite Nordice cu somon fumé

ro

27 May, 2011 22:01 1677 Marime text

img_3546__thumb1.jpgClătitele astea sunt aşa ceva foarte fin şi sofisticat, se pretează la o masă cu pretenţii ca aperitiv sau chiar ca un fel principal mai lejer. Eu le-am pregătit pentru cină şi tare ne-au plăcut...

Ingrediente:

aluat clătite: 330g făină, 2 ouă, 2 linguri de ulei, 330ml bere brună (1 sticlă de Leffe brună am folosit eu), 420ml lapte sau apă, sare

umplutura: 10-12 felii de somon afumat, 100g caşcaval ras, 40g unt moale

garnitura: 200g cremă de brânză Philadelphia, 100ml smântână dulce, 1 lingură de ulei de măsline, mărar, 1 lingură iarba ciorii tocată (cibulette), zeamă de la o jumatate de lămâie, sare, piper

Mod de preparare:

Pregătim întâi clătitele.

Facem o gropiţă în făină şi adăugăm ouăle şi uleiul. Batem cu telul sau cu un mixer şi turnăm puţin câte puţin laptele.

Urmează berea...

Aţi zice poate că e mai mare risipa să strici bunătate de Leffe în clătite... aşa e dar eu sunt în ţara berii şi îmi e la îndemână :P... voi puteţi folosi orice altă bere brună doriţi. 

Ok, potrivim de sare şi gata, avem aluatul de clătite. Acum îl vom lăsa ceva timp la frigider să se odihnească, cam 1 oră dacă nu vă grăbiţi. Altminteri, săriţi peste etapa cu odihnitul şi porniţi la clătite înainte :)

Le coacem una câte una într-o tigaie antiaderentă bine încinsă fără adaos de ulei.

Când sunt gata ne apucăm să le umplem cu somonul afumat.

Ies mai mult de 10 clătite, eu nu le-am folosit pe toate pentru această reţetă. Restul le-am roluit cu gem şi cu cremă de ciocolată ;) 

Ungem clătita cu puţin unt, presărăm caşcaval ras şi aşezăm câte o felie de somon afumat. Apoi aducem capetele spre interior şi înfăsurăm. Procedăm la fel şi cu restul clătitelor. 

Ungem o tavă cu unt şi aşezăm clătitele în tavă.

Coacem 5 minute la cuptorul încins la foc mediu.

Între timp ne ocupăm de crema de brânză...

Amestecăm bine toate ingredientele mai puţin zeama de lămâie.

Puteţi înlocui iarba ciorii cu ceapa verde, sunt asemănătoare la gust. Eu am avut din producţie proprie :P 

 

Păi acum nu mai rămâne decât să servim. Stropim clătitele cu zeamă de lămâie şi le servim călduţe alături de crema de brânză cu verdeţuri.

O combinaţie foarte reuşită, clătitele crocante cu un gust interesant de bere, somonul afumat şi crema de brânză untoasă, un adevărat deliciu...

Cu siguranţă va fi un meniu apreciat chiar şi de cei mai pretenţioşi oaspeţi.

Poftă bună!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii