Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bagheta umpluta cu pasta de branza/pasta cu peste

ro

26 Sep, 2011 01:00 4024 Marime text

bagheta.jpgTimp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 bagheta/4 cornuri/4 franzelute mini (~400 g)
3 oua fierte tari
100 g branza cremoasa, moale (feta, delis, etc.)
100 g unt
2 feliute branza topita
50 ml lapte
1-2 castraveciori acri
1/2 ardei gras rosu
2-3 lingurite seminte de susan
1 conserva peste in ulei (~170 g)
sare, piper, baza pentru manacaruri



Mod de preparare: Un aperitiv usor de facut, rapid, poate fi preparat in mai multe feluri, depinde de ingredientele pe care le aveti la indemana. E bun si ca gustare la serviciu.
Taiati bagheta in 6 bucati pe lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita. Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati cateva fasiute pentru decor), castravetii cubulete mici, branza, jumatate din unt si ouale tocate marunt.
Amestecati usor in compozitie si condimentati dupa gust, apoi umpleti jumatate din baghete. In compozitia ramasa adaugati pestele scurs, amestecati usor si umpleti restul baghetelor, apoi inmuiati-le pe toate foarte putin in lapte. Ungeti-le deasupra si la baza cu untul ramas, asezati-le in tava si garnisiti cu feliutele de ardei si cu feliute de branza topita. Presarati cu susan si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 10 minute.
Scoateti baghetele din cuptor si asezati-le pe platou. Decorati cu cateva frunzulite verzi, masline, feliute de castravete, etc.
Sunt bune calde, dar si reci. Le puteti servi la cina si ce ramane, luati pentru gustare a doua zi.

Pofta buna.

Sursa: Gustos.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii