Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarta de post cu crema caramel

ro

06 Mar, 2017 08:39 10002 Marime text



Chiar daca tarta pe care v-o propun astazi nu contine trei dintre ingredientele cheie ale prajiturilor clasice, este mult mai gustoasa decat multe tarte care contin oua, unt si lapte de vaca. Reteta tartei este foarte simpla, iar combinatia dintre gemul de capsuni si crema caramel este mai mult decat delicioasa. Daca totusi nu va inspira aceasta combinatie, puteti umple tarta de post cu crema de vanilie si un alt gem, de caise, piersici, fructe de padure etc. La fel, aluatul tartei poate fi modificat. Eu am folosit niste fistic pudra ramas de la tortul cu fistic si crema de portocale, dar acesta se poate inlocui cu faina de migdale, nuci sau alune macinate foarte fin.

Tarta de post cu crema caramel – Ingrediente (forma 20×20 cm)

Ingrediente – Aluat tarta de post

  • 250 g faina
  • 25 g fistic macinat fin/alune de padure/nuci/migdale
  • 25 g malai pentru mamaliga
  • 70 g zahar
  • 60 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 80 ml lapte de soia/orez/migdale
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 4-5 linguri gem de capsuni
  • 1 lingura zahar brun + 2 linguri migdale tocate marunt (pentru pudrat tarta)

Modul de preparare îl puteţi găsi pe lauraadamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii