Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarmale de post, aromate cu menta

ro

25 Nov, 2010 17:45 2143 Marime text

122354_sarmale.jpgIngrediente: un sfert de kg de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Mod de preparare: Se spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu apa. Telina, morcovii, patrunjelul si pastarnacul sunt curatate si date prin razatoare. Sunt puse peste ceapa si lasate sa se caleasca timp de 15 minute. Se adauga orezul peste legume si se lasa compozitia pe foc vreme de alte 5 minute. Se pune dupa gust sare, menta macinata, bulion si cimbru. Dupa ce s-au facut sarmalele, se aseaza pe straturi intr-o oala adanca - un strat de sarmale, putin cimbru, varza, alt strat de sarmale. Oala se umple cu apa incalzita si se da spre fierbere la foc mic, timp de o ora. Sarmalele sunt acoperite cu foi intregi de varza. Spre final sunt lasate la cuptor pana cand nu mai au zeama.

Sursa: crestinortodox.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii