Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plăcintă cu năut şi spanac

ro

28 Mar, 2017 10:27 14186 Marime text


Placinta cu spanac si naut este mai mult decat minunata, una dintre cele mai bune si mai inedite placinte facute pana acum. Deloc nu se face complicat, asa ca va recomand sa o incercati cat se poate de curand. Eu o s-o fac si de Paste, in locul placintei cu carne pe care am facut-o in ultimii ani de sarbatori. Pentru aceasta placinta avem nevoie de spanac congelat (puteti folosi si spanac crud, spalat bine in cateva ape si oparit 2-3 minute in apa fierbinte cu sare), naut coservat, eu am folosit o conserva de naut de la prietenii mei de la Sunfood, doua foi de aluat foietaj si cca 30 de minute pentru preparare. Nu va spun ce aroma imbietoare s-a raspandit in toata bucataria cand am copt aceasta placinta cu naut si spanac si cu cata pofta am mancat-o.

Placinta cu naut si spanac – Ingrediente (tava 26-24 cm)

  • 2 foi dreptunghiulare aluat foietaj
  • 1 conserva naut Sunfood
  • 500 g spanac decongelat (cantarit dupa decongelare si staorcere)
  • 2-3 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 3 oua medii
  • 1 lingura pesmet
  • 50 ml apa calduta (optional)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui (pentru calit)
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui (pentru uns placinta)
  • ulei + faina (pentru tapetat forma)

Modul de preparare îl puteţi găsi pe lauraadamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii