Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Fasole batuta

ro

02 Apr, 2014 07:52 3041 Marime text
Pentru ca ador fasolea batuta, mi se pare incredibil ca nu am postat pana acum reteta. Imi amintesc ca una dintre primele retete traditionale pe care le-am facut imediat dupa ce am ajuns in Italia, a fost fasolea batuta. Cu ceapa prajita, normal. Stiu ca multi dintre voi imi vor atrage atentia asupra nesanatoasei prajeli. Exista anumite preparate care, din punctul meu de vedere, nu au niciun farmec daca le pregatim altfel. De exemplu, fasolea batuta nu prea are gust fara ceapa prajita. Trebuie sa stim ca prajitul devine nociv daca folosim un tip de ulei nepotrivit sau daca il reutilizam. Discutia este destul de ampla si promit sa o dezvolt intr-un viitor apropiat.
Ingrediente – Fasole batuta

    500 g fasole alba uscata
    2 morcovi mici
    1 felie telina
    1 radacina mica pastarnac
    3 cepe mari
    6 -8 linguri ulei de arahide (pentru prajit ceapa)
    1 lingurita de zahar
    4-5 catei usturoi
    sare
    3-4 linguri ulei de arahide/floarea soarelui (pentru fasolea batuta)

Rețeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii