Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vot la pachet Mazăre şi relaţia cu bătrânii

ro

27 Mar, 2012 00:00 801 Marime text
deschidere_maz.jpg„Consiliul Local Municipal şi Primăria Constanţa acordă de opt ori pe an pensionarilor cu pensii de până în 800 ron, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani care nu realizează venit, precum şi persoanelor cu handicap câte un pachet cu alimente"

Aspect central al succesivelor mandate ale primarului Radu Mazăre la Primăria Constanţei, buna relaţie cu o parte dintre cetăţenii vârstnici ai oraşului a fost cultivată constant de administraţia publică locală sub îndrumarea lui Mazăre.

campaniemazare-pachetebatrani001.jpg„Ajutorarea persoanelor fără posibilităţi materiale sau cu venituri reduse, precum şi a altor persoane defavorizate constituie o preocupare majoră a primarului Radu Mazăre şi a consilierilor locali municipali, în paralel cu acţiunile ce vizează înfrumuseţarea oraşului şi oferirea unei vieţi mai bune constănţenilor", se arată pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa. De departe, cea mai cunoscută acţiune de sprijin social acordată de către administraţia Mazăre bătrânilor defavorizaţi este ajutorul cu alimente, constând concret în celebrele pachete distribuite de reprezentanţii Primăriei. Chiar pe site-ul administraţiei publice locale se arată: „Consiliul Local Municipal şi Primăria Constanţa acordă de opt ori pe an pensionarilor cu pensii de până în 800 ron, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani care nu realizează venit, precum şi persoanelor cu handicap câte un pachet cu alimente, care conţine: un pui, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de orez, un kilogram de făină". Cârcotaşii spun că, departe de a le fi un real sprijin, distribuirea pachetelor cu alimente nu face decât să-i umilească pe bătrâni, care sunt nevoiţi să stea ore întregi la cozi imense pentru alimente care, uneori, se dovedesc a fi alterate. De partea cealaltă, sunt constănţeni în vârstă, care nu au mai nimic (în afara dreptului de vot, dacă este să fim cinici) şi care se bucură sincer de fiecare pachet. Aplaudată la scenă deschisă de unii şi hulită de alţii, acţiunea rămâne o realizare emblematică pentru administraţia Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii