Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietari pe terenurile retrocedate de Mazăre Vedetele din cartierul Compozitorilor

ro

07 Jun, 2012 02:36 905 Marime text
deschidere_maz.jpgJongleriile acuzate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu retrocedările terenurilor din Constanţa, în baza Legii 10/2001, în timpul administraţiei Mazăre au dus la naşterea unui cartier-vedetă, în inima oraşului cârmuit de Radu Mazăre.

Mai exact, este vorba despre cartierul Compozitorilor, unde îşi au reşedinţa importanţi oameni ai oraşului. Foarte interesant, s-ar părea că importanţa respectivilor le este dată prin prisma relaţiei cu administraţia locală. Printre locuitorii şi proprietarii terenurilor din Compozitorilor se numără Mircea Taiss, judecătorul constănţean Marius Cristian Epure, dar şi viceprimarul Decebal Făgădău.

campanie_mazare_zona_compozitorilor.jpgNumitorul comun în tranzacţiile imobiliare pare să fie medicul bucureştean Alexandru-Octavian Şerban, inculpat în dosarul retrocedărilor de la Constanţa şi al cărui nume se leagă de cel al Laurei Mariana Leşe, colegă de inculpare. Pe scurt, în urma „afacerii retrocedărilor", Laura Mariana Lege a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătraţi, în valoare de 8.830.966 de dolari. Aşa cum se arăta în ediţiile anterioare, Şerban a cumpărat de la fericita beneficiară nu mai puţin de 24 de terenuri, adică aproximativ 146.342 de metri pătraţi. Ulterior, Şerban i-ar fi vândut teren retrocedat viceprimarului Decebal Făgădău, în zona Compozitorilor din Constanţa. Dar vicele Făgădău nu este singurul care a cumpărat teren în zona retrocedărilor din Compozitorilor, de la Alexandru Octavian Şerban. Vecinii săi de cartier sunt, printre alţii, Ionuţ şi Elena Toma, Mircea Taiss, judecătorul Curţii de Apel Marius-Cristian Epure şi Mihaela-Elvira Gherasim (Chiriac), ultima fiind administrator al unora dintre firmele (fostului) partener de afaceri al primarului Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii