Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia-Mamaia Mazăre şi soluţia turismului sexual

ro

04 Jun, 2012 01:00 3548 Marime text
deschidere_maz.jpgConsiderat mai degrabă primar al staţiunii Mamaia decât al Constanţei, edilul Radu Mazăre poate să treacă la realizările proprii, cu uşurinţă, maniera de a şoca în mod constant, prin afirmaţiile sale. Pentru Mamaia, de pildă, edilul a propus în urmă cu aproximativ doi ani, ideea turismului sexual. De altfel, nu mai departe de acum câteva săptămâni, primarul Constanţei ne transmitea, scurt şi la obiect, faptul că Mamaia nu este pentru toată lumea.

Povestea „turismului sexual" a fost lansată, dacă putem spune aşa, de primarul Mazăre în luna august 2010, când, mai în glumă, mai în serios, edilul sugera Ministerului Turismului să schimbe strategia. Potrivit celor relatate în presă la momentul respectiv, Radu Mazăre ar fi propus ca, în locul frunzei, pentru atragerea turiştilor străini, în speţă arabi şi ruşi, să fie folosite fetele frumoase ale României.

 campanie_mazare_-_plaja.jpg

„Trebuie să vindem cea mai bună imagine din România, fetele frumoase, nu este nici o ruşine", ar fi afirmat primarul, dând exemplul Venezuelei în acest sens. În aceeaşi ordine de idei, edilul afirma că „staţiunea Mamaia poate să atragă turişti bogaţi şi care nu sunt interesaţi de cum e vremea, dacă plouă sau sunt 24 de grade, că arabii nu vin la Mamaia ca să facă plajă, vin la distracţie şi să cheltuie bani". Ideea excentricului primar din Constanţa nu a fost respinsă de autorităţile în drept, ci mai degrabă primită cu prudenţă, după cum a relatat presa la momentul respectiv, oficialii subliniind că sunt, într-adevăr, foarte multe ţări care mizează pe turismul sexual. Revenind la cea de-a doua „idee-bombă" lansată în legătură cu Mamaia, este de menţionat că primarul Mazăre a afirmat în urmă cu circa trei săptămâni că Mamaia nu este pentru toată lumea. „Există turism all-inclusive, ca în Bulgaria sau în alte ţări şi există Mamaia", spunea Mazăre la momentul respectiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii