Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găselniţa lui Mazăre Ţâşnitoarea din Portul Tomis (Galerie foto)

ro

24 Apr, 2012 00:00 2692 Marime text

deschidere_maz.jpgÎncă de la bun început, în primul mandat de primar al Constanţei, edilul Radu Mazăre şi-a pus amprenta pe oraşul de la malul mării

În anul 2001, a fost dată în folosinţă fântâna arteziană cinetică plutitoare din Portul Tomis. Cu un design mai puţin obişnuit constănţenilor, fântâna a atras atenţia nu numai turiştilor, ci şi locuitorilor de la malul mării, originalitatea acesteia fiind în egală măsură şi hulită. Numită în limbajul cârtitorilor „ţâşnitoarea lui Mazăre", fântâna pare să nu se fi bucurat de admiraţia pe care edilul a sperat să o trezească prin găselniţa sa.

campaniemazare-fantanaartezianaportulTomis.jpgÎn timp ce turiştii se minunau sau nu de jetul aruncat cu putere la 35 de metri înălţime, constănţenii erau mai degrabă de părere că fântâna, alături de alte investiţii din Portul Tomis prin care s-a anunţat intenţia de a revigora activitatea turistică, nu face decât să strice aspectul natural al Portului Turistic Tomis. Pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa este menţionat faptul că, începând cu anul 2001, Portul Tomis „este prins într-un plan de urbanism pentru revigorarea activităţii turistice - investiţie - fântâna arteziană cinetică". În continuare, potrivit aceleiaşi surse, „în acvatoriul portuar funcţionează o fântână plutitoare care foloseşte numai apă sărată şi al cărei jet se înalţă la 35 m". Nu în ultimul rând, „iluminarea feerică a acestei fântâni o pune în valoare şi pe timpul nopţii", se arăta în urmă cu ceva ani buni pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa. Totuşi, în luna iunie 2007, primarul Radu Mazăre anunţa relocarea fântânii din Portul Tomis din cauza lucrărilor ce urmau să fie executate în port şi care ar fi împiedicat funcţionarea fântânii. La momentul acela, edilul declara, citat de presa locală: „Am semnat autorizaţia pentru amenajarea marinei turistice din Portul Tomis". Acelaşi Radu Mazăre mai spunea că „vor demara lucrările în două, trei săptămâni, cu finalizarea estimată în iunie 2008 şi fântâna nu va mai putea funcţiona acolo, pentru că pe acel amplasament vor fi apuntamente". În aceeaşi discuţie, Mazăre a adăugat că, cel mai probabil, fântâna arteziană cinetică plutitoare va fi relocată în Parcul Tăbăcărie. Totuşi, timpul a trecut, iar fântâna nu a fost mutată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii