Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirele smerit vine la fiica sionului. Iar ea îl respinge şi-l dă morţii. Nai facem la fel?

ro

09 Apr, 2012 13:18 2250 Marime text

normal_92.jpg1. O, Domnule al lui David, care ai încălecat pe mânzul aşinei şi ai venit la fiica Sionului [Za 9, 9; Mt 21, 4], mândru alai mergea înaintea Mirelui, căci din toate părţile răsuna Osana. Orbii îşi dobândeau înaintea Lui lumina [ochilor], ologii ţopăiau şi dănţuiau. Alaiul fiicei Sionului în pământ locuit a întrecut alaiul care a fost pentru fiica Sarrei la ieşirea sa din Egipt.

Refren: Binecuvântat fie Cel Întâi-Născut, Care a răbdat toate!

2. Praznicul şi luna lui Nisan, cei doi fraţi, veseli vestitori de veşti bune, se grăbeau sa vestească atât fiicei, cât şi maicii: „Iată mirele la uşa. Veniţi în întâmpinarea lui!" [Mt 25, 6]. Ea L-a văzut, dar nu i-a plăcut. S-a înfuriat, fiindcă era Cel curat. A tremurat, fiindcă era Mântuitorul; s-a minunat, fiindcă era Cel smerit. De aceea a umbrit slăvitele Sale fapte, amestecându-le pe cele puternice cu cele umile.

3. Între slăvitele frumuseţi care nu i-au plăcut, o chinuia îndeosebi curăţia Lui. Căci ca şi maica să se obişnuise cu desfrânarea. În viclenie însă o întrecea pe maica sa. Ştia ca nu e decât un mijloc care să biruie curăţia Lui: să spună ca e un străin. Cu viclenie îl defăima pe Mirele ei, ca să slujeasca desfrânărilor.

4. In gura ei e mustrarea maicii sale care cu viclenie tur­nase viţelul. Căci simţindu-se mânată de iubirea ascunsă pentru el, dar neputându-l cuceri pe faţă, a intrat în vistieria vicleniilor ei, de unde a ales şi scos mijlocul care i se potrivea: înşelându-l pe Moise, a făcut idolul turnat, spre ruşinea ei.

5. Tot aşa şi fiica, după chipul acelei mame, viclene şi uneltitoare, L-a prins pe mirele ei ca pe un străin şi pe logodnicul ei ca pe un adulter. A strigat şi L-a învinuit că stăpâna lui Iosif, care striga răsturnând adevarul împotriva acelui sfânt [Fc 39, 13-15]. Şi [amândoi] drepţii au fost covârşiţi de glasurile ce strigau răsucind adevărul.

 http://www.razbointrucuvant.ro/2012/04/08/mirele-smerit-vine-la-fiica-sionului-iar-ea-il-respinge-si-l-da-mortii-cu-viclenie-il-defaima-pe-mire-ca-sa-slu%C2%ADjeasca-desfranarilor-noi-facem-la-fel/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii