Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zero. Biografia unei idei periculoase - Charles Seife

ro

09 Jan, 2011 15:04 2043 Marime text
zero.jpgClara, instructiva si povestita cu umor, "Zero. Biografia unei idei periculoase" este istoria celui mai neobisnuit numar din univers si a unuia dintre marile paradoxuri ale gandirii noastre.
Charles Seife ne plimba pe urmele lui Zero prin matematica si fizica, de la Pitagora la Einstein, de la descoperirea acestuia in Orient si lupta dusa pentru a fi acceptat in Europa pana la implicarea lui in intelegerea misterioaselor gauri negre si chiar a nasterii universului.
Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hindusii l-au preamarit, iar Biserica s-a folosit de el pentru a scapa de eretici. Secole de-a randul, zero a avut o putere cu iz demonic, dar, odata supus, a devenit cel mai important instrument al matematicii. Astazi, zero este cauza uneia dintre cele mai mari controverse stiintifice ale tuturor timpurilor, nascuta din dorinta de a fi formulata o teorie unificatoare, care sa explice orice fenomen din univers.In lectura lui Cristian Tudor Popescu. Durata: 3 ore si 36 de minute.
Pentru cele mai noi aparitii editoriale intra pe pravaliacucarti.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii