Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horoscopul copiilor Ce spun astrele despre puştii din fiecare semn zodiacal

ro

10 Aug, 2011 00:00 4385 Marime text
horoscopcopii.jpgBERBEC

Cu siguranţă, copiii născuţi sub semnul Berbecului le vor testa rezistenţa fizică şi psihică a părinţilor. Asta pentru că au o voinţă de fier, o energie debordantă, o curiozitate fantastică şi văd fiecare limitare a independenţei proprii drept o provocare. De fapt, orice este o provocare pentru Berbeci, care simt nevoia să dovedească faptul că sunt primii în orice - de la învăţătură la trăsnăi. Pentru a limita bătăile de cap, părinţii ar trebui să le canalizeze, de mici, atenţia spre sporturi competitive - puştii Berbeci vor excela la aşa ceva.

TAUR

La prima vedere, copii Taur se numără printre cei care nu dau bătăi de cap prea mari părinţilor. Sunt cuminţi, ascultători, nu fac mofturi la mâncare, sunt destul de conştiincioşi la şcoală şi este puţin probabil să îi găseşti atârnaţi de crengile celui mai înalt copac sau sus pe bloc. Problemele apar însă atunci când mama, tata sau vreunul dintre fraţi vor să schimbe ceva, orice, în rutina zilnică sau li se cere să renunţe la ceva care este al lor. Dotaţi cu o încăpăţânare exasperantă, micuţii Taur pur şi simplu vor refuza să mănânce la ora 1, când ei sunt obişnuiţi să ia prânzul la 1 şi jumătate! În plus, le este foarte greu să-şi împartă jucăriile sau atenţia părintelui preferat chiar şi cu fraţii sau surorile!

GEMENI

Puştii născuţi în zodia Gemenilor sunt de două ori mai deştepţi, mai rapizi şi mai şmecheri decât majoritatea copiilor. De fapt, de cele mai multe ori, părinţii lor nu vor şti dacă trebuie să fie mândri că odraslele lor au 10 pe linie la română şi limbi străine (copiii Gemeni au un talent înnăscut pentru folosirea limbajului şi probabil că citesc de pe la trei ani) sau să îi certe pentru că au pus lipici pe scaunul profesorului şi au chiulit de la ora de matematică, pentru că se plictiseau. O idee bună ar fi să-i înveţe, de la cea mai fragedă vârstă, cât de importante sunt perseverenţa şi adevărul. Nu de alta, dar, uneori, au tendinţa de a fi superficiali şi de a „înflori" adevărul.

RAC

Cei mai mulţi dintre copiii Raci sunt absolut adorabili, la prima vedere. Drăgălaşi, iubitori, sensibili, ei sunt foarte ataşaţi de familie şi în primul rând de mamă. Dar tocmai aici intervine problema. Sunt atât de sensibili, încât prima zi de şcoală se va transforma, de multe ori, într-o tragedie - pentru că trebuie să o părăsească pe mama. De fapt, încă de mici, sunt foarte pricepuţi să se folosească de şantajul sentimental (ochi înlăcrimaţi, priviri rănite, refuz de a vorbi) pentru a obţine absolut tot ce vor. Este foarte greu să le rezişti, dar părinţii acestor micuţi ar trebui să-i înveţe, cât de devreme, că în viaţă trebuie să se mai descurce şi singuri.

LEU

Copiii născuţi în zodia Leului sunt veseli, jucăuşi şi extrem de simpatici, atâta vreme cât sunt în centrul atenţiei. De fapt, acesta este scopul lor, să fie starurile familiei! Vor fi în centrul atenţiei chiar dacă pentru asta trebuie să îi facă pe ceilalţi să râdă la giumbuşlucurile lor sau să-şi scoată părinţii din sărite cu o boacănă de proporţii. Acelaşi lucru este valabil şi în gaşca de prieteni sau în clasă - Leii trebuie să iasă în evidenţă, într-un fel sau altul. Una dintre primele lecţii pe care părinţii trebuie să îi înveţe pe aceşti micuţi este aceea că nu pot avea tot timpul ceea ce vor. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

FECIOARĂ

În general, puştii născuţi în zodia Fecioarei nu creează probleme deosebite. Sunt ordonaţi, conştiincioşi, politicoşi, le place să meargă la şcoală şi nu este nevoie să fie împinşi de la spate ca să-şi facă temele. De asemenea, sunt destul de cuminţi şi probabil că părinţii lor nu se vor trezi la uşă cu vecini supăraţi pentru geamuri sparte sau muzică dată prea tare. Şi cu fraţii şi surorile lor se înţeleg destul de bine - atâta vreme cât şi aceştia înţeleg să nu intre în discuţii în contradictoriu cu Fecioarele!

BALANŢĂ

Încă din cea mai fragedă pruncie, Balanţele îşi vor manifesta simţul lor artistic. Şi băieţii, dar mai ales fetiţele născute în această zodie adoră să picteze, să danseze, să-şi redecoreze camera şi, în primul rând, să se îmbrace frumos. De fapt, sunt genul de copii care nu le plac genul de jocuri prea violente sau prea zgomotoase. În general, sunt sociabili şi simpatici, şi, de cele mai multe ori, se descurcă bine la şcoală. Marea lor problemă este luatul deciziilor - lucru în care părinţii ar trebui să intervină cât mai devreme.

SCORPION

Există două genuri de copii Scorpioni: cei care sunt foarte cuminţi şi cei care le scot peri albi părinţilor. Foarte puţini dintre puştii născuţi sub acest semn intră în categoria „aşa şi aşa". Evident, părinţii care au parte de varietatea „cuminte", chiar nu au de ce să-şi facă probleme. Fata sau băiatul lor va da dovadă de o surprinzătoare maturitate în gândire şi va fi foarte responsabil. Pe de altă parte, copiii-problemă Scorpioni au tendinţa de a împinge până la extrem nervii părinţilor, aşa că aceştia ar trebui să ia măsuri cât de repede posibil!

SĂGETĂTOR

Partea bună la copiii Săgetător este că sunt foarte descurcăreţi, deştepţi şi inventivi. Au probabil o mulţime de prieteni, se descurcă bine la şcoală şi nu sunt mofturoşi. Partea mai puţin bună este că le ia ceva vreme până să înveţe semnificaţia zicalei „curiozitatea a omorât pisica". Sunt foarte aventuroşi, de aceea ar fi bine ca părinţii să pună obiectele fragile în locuri sigure, eventual sub cheie şi să îi înveţe de mici că precauţia este foarte necesară în viaţă. Cu siguranţă însă, puştii se vor alege măcar cu câteva julituri de pe urma căţăratului prin copaci sau pe garduri!

CAPRICORN

Copii Capricorn pot fi descrişi drept cuminţi, inteligenţi, studioşi, ordonaţi şi foarte încăpăţânaţi. Este adevărat că nu este nevoie să tragi de ei ca să înveţe. Dacă asta înseamnă să-şi facă lecţiile sau să facă ordine în cameră, este excelent. Sunt în general foarte ambiţioşi şi se numără printre premianţi mai tot timpul. Pe de altă parte, dacă au mai degrabă chef să înveţe cum să fugă noaptea pe geam, va fi destul de dificil să-i prinzi şi să-i convingi că nu este un lucru bun să facă asta.

VĂRSĂTOR

La fel ca şi „verii" lor Săgetători, Vărsătorii sunt nişte puşti curioşi, simpatici şi independenţi. Au o grămadă de prieteni, de toate vârstele şi probabil că-şi vor impresiona profesorii cu ideile şi cunoştinţele lor. Problema este că, totuşi, sunt destul de imprevizibili şi cam uituci. Plus că le place să îi şocheze pe ceilalţi. Aşa că părinţii ar trebui să se aştepte ca „juniorul" născut în februarie să apară acasă cu părul vopsit în verde fosforescent sau să îi sune din alt oraş, unde au ajuns cu „noii" lor prieteni, cunoscuţi seara trecută, la biliard.

PEŞTI

Copiii Peşti nu prea creează probleme, cel puţin când sunt mici. Cuminţi, visători, blânzi şi prietenoşi, le place la nebunie să coloreze sau să se uite la desene animate şi să doarmă. De fapt, una dintre problemele pe care părinţii vor trebui să le corecteze cât mai devreme este tendinţa spre leneveală. O alta ar fi faptul că, uneori, „peştişorii" sunt tentaţi să înflorească adevărul, mai ceva ca un Geamăn. De aceea, ar trebui încurajaţi să-şi manifeste creativitatea în moduri constructive - cursurile artistice de orice fel li se vor potrivi ca o mănuşă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii