Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vorbe de fumoar – 13 decembrie 2010 – Basescu vrea ca alegerile CSM sa fie anulate si a cerut o lege de prelungire a activitatii actualului CSM

ro

16 Dec, 2010 23:23 2261 Marime text
Presedintele Traian Basescu a sugerat partidelor din coalitie, ca vrea sa se adopte in regim de urgenta o lege care sa prelungeasca mandatul actualului CSM, care se va incheia la 12 ianuarie 2011. Cica asa a sunat povata sefului statului catre supusii lui: "Cel mai delicat aspect poate decurge din faptul ca pe 12 ianuarie isi incheie mandatul actualul CSM, iar in cazul in care nu am avea o lege prin care sa prelungim, daca este nevoie, mandatul acestui CSM pana la clarificarile necesare in justitie, ramanem intr-un vid. Justitia nu mai este condusa si aici, nu stiu, o sa discutam la partea legislativa, daca avem vreo formula cu o lege in regim de urgenta cu un singur articol in care, preventiv, sa extindem mandatul actualului CSM!" Declaratia lui Basescu ne face sa credem ca el vrea ca Senatul sa invalideze alegerile CSM, in bloc, fapt care va face inoperabil CSM-ul actual pentru un an-doi, cat va dura organizarea altor alegeri, pentru ca potrivit Constitutiei mandatul unui membru al CSM este de 6 ani, nici mai mult, nici mai putin. Actuala Putere se va lovi insa de problema ca o lege nu poate calca in picioare Constitutia. Iar un sef de stat, nu poate subjuga o putere in stat, in favoarea alteia.

* DGIPI (serviciul secret al Internelor) a slabit tare in ultima vreme si are nevoie de intariri. Cica unul dintre sefii care ar putea fi pus curand, intr-o functie de director adjunct, va fi chiar Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General. Cum va pare aceasta mutare?

Sursa: Lumea Justitiei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii