Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost judecat recursul arestatilor din dosarul Vama Constanta-Mironescu(Video)

ro

01 Jun, 2011 13:15 3036 Marime text
Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat marti, 31 mai, recursul formulat de fostul secretar de stat al MAI, Laurentiu Mironescu, si ceilati 27 de invinuiti acuzati de procurori de corupţie în legătură cu activităţile de import - export. Dupa 12 ore de dezbateri, in care peste 20 avocati au pledat pentru nevinovatia clientilor, iar un singur procuror a sustinut argumentele DNA, completul de cinci judecatori a decis ca cei 28 de invinuti vor ramane in arest prevenitiv.
  • In timpul sedintei de judecata Laurentiu Mironescu a povestit cum a devenit secretar general al MAI fiind ofertat de ministrul Traian Igas, cum a descris porocurorul reteaua din portul Constanta si captura sectoriala a statului si cum un avocat a prezentat in apararea clientului sau un vers.
  • Vezi o relatare din sala de judecata

Ora 9:00 Incepe procesul. In sala sunt adusi toti cei 28 de invinuti. Pe hol sunt asteptati de catre rude, prieteni si o armata de avocati. Completul de cinci judecatori este condus de magistratul Anton Pandrea. Invinuitii sunt intrebati daca doresc sa faca declaratii. Din cei 28 doar Adrian Patrascu ofiţer de poliţie, Comandant al „Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră si acuzat de infracţiunea de luare de mită în formă continuată anunta ca va da o declaratie: Onorata instanta, as dori sa arat ca nu am pretins niciodata favoruri materiale si nici nu am furnizat nimanui informatii. Sunt ofiter de 18 ani si am reprezentat statul roman cum am stiut eu mai bine. Nu sunt de acord sa fiu acuzat de fapte pe care nu le-am comis. Nu am legatura cu acest grup infractional. Mai doresc sa arat ca numitul Guo Ning mi-a fost informator si in acesta calitate l-am cunoscut." Afara se starneste furtuna care adie in sala un miros de ploaie.

Intervine judecatorul si il intreaba daca in calitatea sa de ofiter cu functie de conducere l-a informat pe Guo Ning despre controalele din vama. "Nu domnule judecator, nu aveam nici cum sa il informez pentru ca nu aveam cunostinta de aceste controale", spune Patrascu. Procurorul de caz ii prezinta lui Patrascu mai multe convorbiri interceptate in care apare vorbind cu Guo Ning in care pare sa il avertizeze de diverse operatiuni. "Acest convorbiri sunt trunchiate. Nu aveam cum sa vorbesc cu el pe telefon cu subinteles pentru ca el nu stie romaneste atat de bine. Legat de fraza <<vezi ca acolo la tine e nasol>> pot sa spun ca vorbeam despre faptul ca era nasol la el in tara ca erau inundatii."

Citeste mai mult si vezi video pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8755332-video-cum-fost-judecat-recursul-arestatilor-din-dosarul-vama-constanta-mironescu.htm
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii