Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Genealogia regelui Mihai I

ro

26 Oct, 2012 01:00 5744 Marime text
historia.jpgRegele Mihai al României a avut ca părinți pe regele Carol al II-lea al României și pe regina Elena. Această listă de genealogie ascendentă este realizată cu ajutorul numerotației Sosa-Stradonitz, în care persoanei a cărei genealogie se studiază i se atribuie numărul 1, tatălui lui/ei, numărul doi, și mamei, numărul trei.

La rândul lui, tatăl tatălui va avea numărul patru (dublul numărului de ordine al tatălui), iar mama tatălui, numărul 5 (dublul numărului de ordine al tatălui, plus unu); tatăl mamei va avea numărul de ordine șase, iar mama mamei, șapte. Cu alte cuvinte, se desemnează fiecărui bărbat un număr dublu față de copilul lui, iar fiecărei femei, un număr dublu, plus unu; fiecare persoană are tatăl indicat la un număr dublu față de al lui/ei, iar mama, la un număr dublu, plus unu.

Această prezentare genealogică prezintă avantajul de a oferi un mai mare număr de strămoși, în același spațiu, față de arborele genealogic. Pentru facilitarea consultării, persoanele din aceeași generație de înaintași au fost reunite sub un titlu generic, e.g., „Părinții", „Bunicii" etc.

Cititi articolul integral aici: Historia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii