Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua în care poţi trimite mesajul tău către extratereştri

ro

27 Jun, 2012 01:00 2046 Marime text
descopera_1.jpgDoriţi să transmiteţi un mesaj extratereştrilor? Dacă da, acum aveţi şansa de a le comunica gândurile voastre: toate mesajele scrise pe Twitter pe data 30 iunie, între 3:00 şi 10:00 dimineaţa (ora României), ce poartă hashtag-ul #ChasingUFOs vor fi combinate într-un singur mesaj.

Mesajul rezultat din cumularea tuturor tweet-urilor scrise de public va fi lansat în spaţiu pe data de 15 august, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la faimosul „semnal Wow!".

Proiectul este iniţiat de postul american de televiziune National Geographic Channel cu ocazia unei noi serii TV intitulate „Chasing UFOs".

„Lucrăm cu specialiştii de la Observatorul Arecibo pentru a găsi cea mai bună metodă de criptare a mesajului. Transmisiunile precedente s-au bazat pe claritatea mesajului, dar noi vrem să ne concentrăm pe formarea unui tipar notabil, care să iasă în evidenţă şi să nu se asemene cu «paraziţii» spaţiali", a declarat Kristin Montalbano, purtătoarea de cuvânt aNational Geographic Channel.

În cele 4 decenii de când oamenii caută extratereştri cu ajutorul radiotelescoapelor, singura dată când a fost înregistrată o serie de date a căror origine ar putea fi extraterestră a fost în 1977. Observatorul de la Universitatea Ohio State a înregistrat pe 15 august 1977 o transmisiune radio puternică, ce durat 72 de secunde şi care părea să vină din direcţia constelaţiei Sagittarius. Cele 72 de secunde de date au fost supranumite „semnalul Wow!", deoarece astronomul Jerry Ehman, cel care era însărcinat să studieze datele înregistrate, a scris cu pixul „Wow!" pe foaia pe care erau tipărite surprinzătoarele date înregistrate din spaţiu.

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii