Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiştii în neuroştiinţe au descoperit cel mai fericit om din lume, iar acesta şi-a dezvăluit secretele

ro

31 Oct, 2012 01:00 2160 Marime text
descopera_1.jpgMatthieu Ricard, un călugăr tibetan şi totodată un specialist în genetica moleculară, este cel mai fericit om din lume. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin. Creierul lui Ricard produce un nivel de unde gamma - asociate conştiinţei, atenţiei, învăţării şi memoriei - ce nu a mai fost întâlnit până acum de specialiştii în neuroştiinţe.

Călugărul în vârstă de 66 de ani afirmă că meditaţia poate schimba în bine creierul oamenilor şi îmbunătăţi starea de fericirea a acestora, aşa cum efortul fizic ajută la dezvoltarea muşchilor.

„Cercetările arată că meditaţia nu este doar o metodă de relaxare, ci ceva care îţi schimbă în mod complet creierul - cu alte cuvinte, schimbă ceea ce eşti", a declarat Ricard.

descopera_2.jpg

Ricard, un om cu multe pasiuni, care a abandonat totul pentru a deveni călugăr budist într-o mănăstire tibetană, afirmă că orice om poate deveni fericit dacă îşi antrenează creierul.

Richard Davidson, un specialist în neuroştiinţe de la Universitatea din Wisconsin, a aplicat pe craniul lui Ricard 256 de senzori în cadrul unei cercetări efectuate pe câteva sute de practicieni ai meditaţiei.

Atunci când Ricard medita la compasiune, creierul său a produs un nivel de raze gamma „care nu a mai fost niciodată observat, conform literaturii de specialitate", a declarat Davidson.

Cititi articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii