Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Nunta Roşie - evenimentele ce au inspirat cel mai sângeros moment din „Urzeala tronurilor”

ro

14 Apr, 2014 08:50 2701 Marime text
Episodul „The Rains of Castamere” din cel de-al treilea sezon al seriei Urzeala tronurilor a intrat în istorie drept una dintre cele mai şocante ore din istoria televiziunii. În acest episod are loc celebra „Nuntă Roşie”, un eveniment care a provocat reacţii emoţionale puternice în rândul fanilor universului creat de George R.R. Martin. Chiar şi cei ce au citit cărţile scrise de Martin înainte de a urmări acest episod au fost şocaţi de carnagiul din Sala Mare a Gemenilor din Riverlands.

Ce este „Nunta Roşie”? Termenul desemnează un masacru organizat de lordul Walder Frey pentru a se răzbuna pe regele Robb Stark, care a încălcat pactul de căsătorie între Casa Stark şi Casa Frey. Printre victime s-au numărat regele Robb, personajul preferat al multor telespectatori, soţia sa însărcinată - regina Talisa, mama sa, Lady Catelyn, şi mulţi dintre oamenii regelui.

Regele Robb a fost păcălit de Walder Frey, care a mâncat pâine şi sare din acelaşi vas cu oaspeţii săi, iar conform legilor sacre din Westeros acest lucru înseamnă că gazda şi oaspeţii nu se vor răni în timpul vizitei. Această lege sacră este valabilă în toate religiile din Westeros, astfel că nimeni nu a crezut că un lord o va putea încălca.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii