Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro „Aroganţa noastră nemăsurată” în ceea ce priveşte o nevoie vitală a corpului uman ne distruge sănătatea, avertizează savanţii de la 5 mari universităţi europene

ro

14 May, 2014 08:23 3387 Marime text
Societatea modernă a devenit „de-o aroganţă fără măsură” în modul în care ignoră importanţa somnului; lipsa de somn ne expune la probleme grave de sănătate – cancer, boli cardiace, diabet tip 2, infecţii, obezitate - şi toţi oamenii, inclusiv autorităţile, trebuie să ia în serios problema, spun cercetătorii de la universităţile britanice din Oxford, Cambridge, Harvard, Manchester şi Surrey.

Modificarea ritmului natural de somn-veghe al organismului uman –  caracterizat prin activitate în timpul zilei şi somn în timpul nopţii – ne expune la boli grave.

Viaţa modernă, cu modelul de activitate „24 de ore din 24”, face ca oamenii să trăiască într-un mod contrar ritmului lor biologic, cu consecinţe foarte nocive asupra stării de sănătate.

Oamenii dorm, la ora actuală, cu o oră-două mai puţin decât acum 60 de ani, spune prof. Russell Foster, de la Universitatea din Oxford.

Articolul integral pe descopera.ro

Din aceeași categorie „Organul inutil” din corpul nostru este reabilitat de ştiinţă. Ce scop are apendicele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii