Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Analiza ADN-ului va fi pentru toate buzunarele

ro

13 Jan, 2012 00:00 2236 Marime text

descopera_1.jpgDouă companii biotehnologice americane au anunţat în paralel lansarea, în decurs de un an de zile, a unor aparate extrem de performante, ce pot decoda ADN-ul unei persoane în timp scurt şi cu costuri mici.

Compania Life Technologies Corp. a declarat recent că tehnologia sa, ce va permite secvenţierea genomului uman într-o singură zi, la preţul de 1000 USD, va fi dezvoltată în colaborare cu Baylor College of Medicine, Yale School of Medicine şi Broad Institute of Cambridge.

O altă companie americană, Illumina din San Diego, susţine că va introduce o nouă tehnologie, care va decoda complet genomul uman în decurs de 24 de ore.

Decodarea genomului uman în timp record va aduce mari avantaje medicinei, în special pentru cazurile în care cadrele medicale trebuie să stabilească vulnerabilitatea pacienţilor la diferite afecţiuni, riscul de alergii la anume produse medicamentoase sau să încerce tratamente în premieră.

Costul de 1.000 $ pentru decodarea genomului este asemănător cu suma cerută astăzi de majoritatea laboratoarelor, declară Chris Nussbaum, co-director la Genom Sequencing and Analysis Porgram din cadrul Board Institute. Singura diferenţă este durata de timp până la livrarea datelor cerute.

Pe de altă parte, Richard Gibbs, director al Human Genome Sequencing Center din Baylor declară: "Vom vedea dacă aparatul se comportă la înălţimea aşteptărilor noastre în termeni de costuri şi exactitate. Noi ne păstrăm optimismul".

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii