Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost descoperit un motiv surprinzător pentru care oamenii beau prea mult alcool

ro

03 Sep, 2012 01:00 1812 Marime text

descopera_1.jpgUn nou studiu efectuat în Marea Britanie pe băutorii de bere a arătat că o iluzie optică, provocată de forma paharului, ar putea provoca o accelerare semnificativă a vitezei cu care bem băuturi alcoolice.

În Marea Britanie, consumul exagerat de băuturi alcoolice este o problemă în creştere, mai ales în rândul tinerilor, explică Angela Attwood, psiholog la Universitatea Bristol. Din cauza activităţii infracţionale asociate consumului exagerat de alcool, din ce în ce mai mulţi oameni refuză să meargă noaptea în centrele oraşelor. De asemenea, consumul în exces al băuturilor alcoolice reprezintă o problemă de sănătate publică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimând că alcoolul provoacă 2,5 milioane de decese anual.

Profesorul Attwood doreşte să tempereze consumul exagerat de alcool cu ajutorul educaţiei. „Oamenii nu-şi dau seama cât de mult şi cât de repede beau", explică psihologul. Cercetătoarea a bănuit că unul dintre motivele ce stau la baza acestei probleme este forma paharului din care sunt consumate băuturile alcoolice, care pot influenţa percepţia pe care oamenii o au asupra cantităţii de alcool consumat.

Cititi articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii