Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Televiziunile fac tot posibilul să-și apere știrile de la ora 17.00

ro

02 Aug, 2011 20:14 1820 Marime text

stirile-de-la-ora-17-160x122.jpgTeleviziunile încearcă din răsputeri să-și păstreze în grilă știrile cu crime, sinucideri și mutilări. Posturile au cerut CNA-ului explicații cu privire la noua prevedere legală, apărută pe 28 iulie în Monitorul Oficial, care interzice difuzarea de imagini de la locul crimelor, sinuciderilor și mutilărilor, între orele 6.00 și 22.00. Noua prevedere a CNA mai interzice și imaginile cu bocete. Mai exact, în aceste cazuri nu este posibilă "difuzarea de imagini cu rudele aflate în suferință ca urmare a tragediilor".

Televiziunile nu sunt de acord cu interzicerea și cer nuanțarea deciziei, astfel ca anumite "imagini cu caracter informativ" să poată fi difuzate pe post. Cererile televiziunilor reies dintr-o poziție depusă la Consiliul Național al Audiovizualului de către ARCA (Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale) - organizație care reunește jucătorii din piața TV.

Posturile TV nu vor interdicție și cer "o excepție". Mai exact, ele consideră că, prin decizia CNA, "se elimină posibilitatea de a difuza imagini cu caracter informativ, care țin de specificul comunicării audiovizuale". Televiziunile vor și o dezbatere publică pe acest subiect.

www.paginademedia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii