Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Si Hrebenciuc l-a parasit pe Geoana. Geoana “Va bateti joc de mine?!”

ro

20 Jan, 2010 02:26 2286 Marime text

geoana_arbitru.jpgGeoana i-a chemat in dimineata asta la Kiseleff pe membrii BPN, oficial sa pregateasca organizarea CEX-ului de luni, neoficial sa incerce o negociere cu ei. Ceva de genul "nu-mi luati gitul, va rog frumos". Numai ca, vorba lui Marin Preda, timpul nu mai are rabdare cu Geoana. Iar pesedistii, nici atit. Pina si Hrebenciuc, ultima speranta a lui Mirciulica, a dezertat, simtind ca ca n-are sens sa sustina un loser si sa-si riste si gitul lui. Iata ce spunea Hrebe la o sedinta cu pesedistii de la Bacau: "Ce vă pot spune, astăzi în premieră spun, pentru conducerea partidului astăzi nu am partipris. Deci astăzi dacă mă întrebaţi «Măi Hrebenciuc, tu cu cine votezi?», vă spun sincer: nu ştiu. O să vin vineri şi sămbătă acasă şi poate o să fiu o idee mai deştept. Cred că după Consiliul Naţional o să fiu foarte deştept pe acest subiect, pănă atunci nu mă întrebaţi, efectiv nu ştiu".

Acum doua saptamini, Geoana a avut o discutie cu Nastase si Iliescu, intr-o incercare de a bate palma pe o intelegere comuna, de impartire a puterii in partid in trei, Geoana urmarind sa-si pastreze, evident, functia. Numai ca Iliescu, de la care cei doi mai tineri asteptau o transare a situatiei si un cuvint final, nu le-a dat o directie clara. Adica Bunicuta a evitat sa se pronunte. S-a pronuntat la o saptamina dupa, in public, cu o declaratie de sustinere a lui Nastase. Cu alte cuvinte, a suflat puternic in pinzele lui Nastase, care s-a apucat sa imparta functii, la negocieri cu toata lumea, in principiu pe formula Nastase presedinte, Victor Ponta secretar general, Cristi Diaconescu presedinte al Consiliului National, plus vicepresedinti.

Ponta se simte si el intarit de conjuctura favorabila si il bate gindul sa ceara chiar sefia partidului, cu socrul Ilie Sirbu in spate pentru tragerea de sfori la negocierile cu filialele.

Prins in mijlocul acestui virtej de negocieri incrucisate, care il exclud de la cascaval, Geoana si-a pierdut cumpatul si, dupa cum povestesc colegii sai (binevoitori ), face tot mai dese crize de nervi. Dupa ce Adrian Severin a emis raportul Institutului Ovidiu Sincai prin care cere plecarea lui Geoana din fruntea PSD, acesta a amenintat ca "va lua masuri", sia tipat lacolegii din BPN: "va bateti joc de mine?!"

Sursa: realitateamea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii