Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rosu sau portocaliu ?

ro

09 Dec, 2009 22:27 8620 Marime text

rosu_portocaliu.jpgSeara de seara, Mazare iesea pe canalele proprii reamintindu-ne ca el este primarul ce ne aduce noua ulei, pui, zahar si casute la copilasi. Incerca sa ne indoctrineze.
Ne repeta intr-una: "Constanta este rosie. Votati PSD".
Incerca sa ne arate democratia din partidul care l-a SUPT in interior.

Cu cat ziua cea mare era mai aproape, Geoana realiza prin ochii lui Mazare ca de fapt Constanta incepea sa renunte la hainutele ei rosii, si sa se asorteze ici colo cu putin portocaliu.
Atunci, Mazare a hotarat sa foloseasca ultimul cartus. Eu sau el. Unii dintre noi chiar l-au auzit spunand raspicat intr-un bar: "FA, daca iese chioru' nu ma mai vezi. Plec in Brazilia."

Si asa s-a incheiat campania PSD in Constanta. Intr-un bar, cu Mazare incercand sa fure de la tipa de pe PR votul care conteaza.

Cel supranumit Cuceritorul , furat de spusele oglinjoarei, nu mai putea sa vada ce se intampla in jurul lui. Constanta, simtindu-se neglijata, incerca sa atraga atentia. Ba o pereche de ciorapei rosii, ba o rochita rosie, ba chiar si o palarioara, si ca orice oras care stie sa atraga atentia unui Chior, a reusit in ceasul al 12-lea. Iar de aici pana a ajunge in asentiment cu el, nu a mai trebuit decat cateva zile.

El a implorat sa-l reprimeasca. Sa nu uite ca e unul de-al lor. I-a spus ca iubeste marea. A si mintit spunand ca el nu a fost niciodata comunist. Iar orasul asta a crezut. Unii dintre noi chiar l-au auzit pe fratele mai frumos, spunand intr-un bar: "Bai jur. Daca iese PSD-ul eu vand toate afacerile si ma car. Nici dracu' nu o sa-ti mai intre in carciuma".
Si asa s-a incheiat campania chioara in Constanta. Cu fratele mai frumos, incercand sa fure votul care conteaza, de la patronul care nu conta.

Seara rezultatelor. PSD petrece. Mazare petrece si el, dar singur.

Dupa amiaza dupa seara rezultatelor. PDL petrece. E ora 13. Mazare inca nu a iesit din pijamaua lui de satin. Primeste un telefon. Este Ge o ana: Radu, am pierdut.

Ora 14. Radu isi bea cafeaua in barul preferat. "Te iubesc fa. De aia nu pot sa plec"

Dragilor. Nu va mai bucurati. Constanta nu e nici rosie, nici portocalie. Constanta este cenusie.

Sursa: constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii