Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mi-e scarba de Satul de Vacanta!

ro

08 Aug, 2010 22:20 5378 Marime text

sat-vacanta.jpgAm trecut de curand prin Satul de Vacanţă şi mi-am adus aminte  de ce nu merg eu pe acolo. Este hidos. Oamenii care merg pe acolo sunt la fel. Toţi! Rar vezi câte un rătăcit care nu înţelege unde se află. De la toate terasele se aud manele sau, în cel mai bun caz, muzică lăutărească.

Foarte mulţi vânzători ambulanţi, majoritatea ţigani. Se vând acolo lucruri chinezeşti, de o foarte proastă calitate, la un preţ enorm. Tot felul de cărucioare din care se vinde shaworma, îngheţată, porumb, hamsie prăjită şi alte minunăţii pe care doar când le vezi ţi se face scârbă. Nu pot înţelege cine are curajul de a mânca ceva de acolo.

Cel mai trist este că acolo sunt toate nebuniile de maşinuţe care atrag turiştii şi la care aş merge şi eu. Ciocanele, bătrâna balerină, roata, tampoanele…pe toate le-aş încerca oricând pentru că este distractiv. Şi asta consideră toţi, în special turiştii străini şi cei care au copii. Peste tot în lume aceste parcuri atrag. Atunci când o persoană aude muzica tare, vede multe lumini de diferite culori, imediat merge spre acel loc să vadă ce se întâmplă. Şi când ajunge în al nostru Sat de Vacanţă, ce găseşte ? Ce impresie îşi face acel turist despre România ? Un loc plin de ţărani la bustul gol care se uită după furat, muzică de prost gust, mâncare vândută pe stradă dintr-o oală mizerabilă etc. De ce ar mai reveni ? De ce ar mai spune cuiva: Ce frumos este în România, trebuie să mergi!

După părerea mea, acel Sat de Vacanţă are un potenţial enorm. Există faimoasele căsuţe cu denumiri ale zonelor din ţară. Ar fi bestial dacă cineva ar obliga acele restaurante să respecte specificul lor. La Casa Maramureş să se vândă mâncare tradiţională din Maramureş, băutură de acolo, muzica lor etc. La fel şi la Casa Prahova, la fel şi la Casa Vâlcea. Să ai toată tradiţia ţării într-un loc cum este Satul de Vacanţă reprezintă ceva special. Sunt sigur că ar prinde foarte bine la turiştii străini şi cu ceva promovare ar ajunge un loc foarte vizitat. Dar până atunci trebuie să scăpăm de ţigani, de hoţi, de vânzători ambulanţi, de pile şi relaţii etc. De foarte multe lucruri.
Şi îmi pare cel mai rău atunci când stau şi mă gândesc la asta şi-mi dau seama că este imposibil de realizat.

Vezi pozele pe www.constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii