Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luminiţa Andrei, tânăra din Mangalia care cântă pe scenele Operei din Frankfurt

ro

23 Aug, 2011 15:00 3678 Marime text

luminita.jpgDe doi ani, Luminiţa Andrei (actualmente Mustaţă), tânăra soprană din Mangalia, care a uimit, mai întâi, Mangalia, iar apoi întreaga ţară cu vocea sa, se pregăteşte pe scenele din Frankfurt. Luminiţa s-a stabilit în Germania de doi ani, împreună cu soţul său, tenorul Cătălin Mustaţă, unde, ne povesteşte chiar ea, după „multă muncă, nădejde şi răbdare, au apărut şi primele roade. Am urmat cursuri intensive de limba germană, în paralel cu studiile de master în operă, la Universitatea de Muzică din Frakfurt".

Cum au reuşit cei doi tineri artişti să răzbată în lumea sobră, închisă a interpreţilor de muzică clasică din Germania? „Am fost şi suntem ocrotiţi de forţa divină", spune Luminiţa, „forţă care, mai ales în meseria noastră, o simţim mai profund decât oricine. Vocea este un instrument fragil, care resimte şi transmite cele mai fine nuanţe ale stării noastre de spirit. Vraja aceasta numita MUZICA CLASICĂ ne preschimbă total atunci când suntem pe scenă". Tânăra artistă ne spune că, la fel ca oriunde în lume, concurenţa pentru un rol în opere este una acerbă, iar talentul nu este suficient: „Trebuie să fii atent la fiecare detaliu şi nu doar atunci când cânţi, ci şi când te mişti pe scenă, când „joci", pentru că se pune un accent deosebit pe naturaleţe şi, totodată, pe complexitate", ne mai spune Luminiţa.

Pentru început, Luminiţa a obţinut două proiecte în opera „Flautul Fermecat", unul dintre acestea, „Regina Nopţii" chiar cu soţul său, Cătălin Mustaţă, care îl va interpreta pe Tamino.

http://www.infocallatis.ro/?p=4916

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii