Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre statistici 3

ro

05 Aug, 2011 15:58 1761 Marime text

lapropriu_zelist.jpgIn urma cu doua saptamani faceam un experiment. Recunosc acum ca tinta experimentului era prietenul Chent de la Iasi. Sa explic si de ce. Pai el este la inceput si are urmatoarele avantaje pentru scopul acestui experiment:

1. are o lista foarte scurta de bloguri

2. aparent eu sunt singurul care il are in lista personala de bloguri

3. in ultima vreme nu a mai facut nicio postare (de doua luni)

Toate acestea ar arata ca nu ar avea surse de crestere in clasamentul facut de Zelist si ca efectele experimentul pot fi mai usor urmarite din acest motiv.

Asadar, faptul ca l-am numit cu link spre blogul sau este probabil singura motivatie rationala pentru cresterea sa recenta. Niste iluminati m-au ridiculizat pentru ca nu inteleg cum merge treaba pe net cu "ping", cu "pr", cu "alexa" si alte rahaturi similare. Da, recunosc ca nu inteleg si tocmai de aceea mi-am propus o metoda empirica de a demonstra ceva. Divinitatile respective si-au dat coate si mi-au explicat cum nu conteaza ca dai link ci ca e important sa ai un puhoi de bloguri in lista si puhoiul la randul sau sa te cuprinda. "Victima" mea de atunci spunea ca o sa ma "faca mare" citandu-ma dar se vede treaba ca a mea crestere ciudata din ultima vreme n-are legatura cu ilustra sa contributie caci inkul sau catre mine nici macar nu apare in statistica dar asta e alta poveste ...

Revenind la Chent, am constatat ca exista un decalaj in afisarea statisticii Ze. Adica eu am postat miercuri (in 20 iulie) pentru ca schimbarile Ze se afiseaza in cursul diminetilor de joi. Statistica publicata face referiri insa la date ce corspund zilelor de marti (19 iulie de exemplu). Prin urmare, am vazut ca prietenul Chent, in intervalul 21-28 iulie, a fost afisat de Zelist cu o crestere de circa 1000 de locuri, fara nicio indicatie referitoare la citarea din articolul meu, aceastapur si simplu nu exista saptamana trecuta. Mi-am zis ca poate n-a accesat nimeni linkul si de aceea nu a contat statistic asa ca am rugat un prieten sa-l acceseze. Astazi am vazut si consecinta, pe care NU o pot interpreta corect ci doar o constat, anume ca odata cu accesarea a aparut si informatia ca intre linkurile recente (60 de zile) se afla unica sursa - adica eu - iar blogul sau a crescut cu circa 12.000 de locuri! Deci o legatura dinspre cineva cu punctaj mai mare poate sa insemne peste 10.000 de locuri in clasament atunci cand esti pe la mijloc ?!!?

www.a-craciunescu.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii