Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu il votez pe Mircea Geoana

ro

11 Oct, 2009 21:37 2123 Marime text

M-am hotarat sa scriu acest text pentru ca stiu ca sunt foarte multi oameni din interiorul PSD care gandesc la fel ca mine. Numarul de telefoane pe care le-am primit dupa emisiunea de la Antena 3 mi-a confirmat (desi nu mai era nevoie), ca Mircea Geoana are o mare problema in partid. A avut nerusinarea zilele trecute sa isi adune slugile platite pe bani grei sa le dea ordin sa ma jigneasca si sa ma distruga...Ha, ha, ha. Ma vor ataca, vor spune tot felul de mizerii, pe unde vor putea. Au si inceput deja, dupa cum ati vazut. Nu am sa moderez comentariile pentru ca numai asa se va puteavedea cat de meschini sunt. Acum insa voi explica de ce nici eu si nicialte mii de membri PSD nu il vom vota inveci.

Am crescut in si odata cu acest partid. Si imi aduc aminte cu tristeteanul 1996, cand presedintele Iliescu a pierdut alegerile, in fata profesorului Emil Constantinescu. Dupa o campanie dificila si obositoare, am fost suparati pentru rezultat insa ne-am vazut de treaba in continuare, chiar daca eram in opozitie. In schimb, Mircea Geoana, trimis ambasador la Washington de Ion Iliescu s-a grabit sa ii scrie odepesa profesorului Emil Constantinescu, in care, daca ati uitat cumva, il facea pe actualul presedinte de onoare al PSD, "cancerul democratiei romanesti". Sigur, acum nu mai recunoaste. Scrisoarea insa exista si ea va aparea intr-o zi. Cand a simtit ca PDSR va castiga alegerile din 2000 a facut tot posibilul sa revina in preajma lui Ion Iliescu. Si a fost numit ministru de externe in cabinetul Nastase, nefiind membru de partid. Ulterior a intrat in partid. Dar ce a facut Mircea Geoana pentru acest partid? Isi aminteste cineva? Nimic, nu? Ba nu, a pierdut alegerile laBucurestiintr-un mod absolut penibil in fata lui Traian Basescu.

Pentru ca cei din jurul lui Mircea Geoana poate nu stiu, cand ei votau cu Basescu si injurau PSD, Sorin Oprescu a infiintat prima organizatie de tineret a PSD si a fost la un pas sa castige primaria capitalei in fata lui Basescu, in 2000. I-au lipsit doar 0,5%. Datorita intrarii sale in lupta, insa, PSD a castigat in Bucuresti pentru prima oara, toate cele 6 primarii de sector. Ce repede se uita aceste lucruri... Si astazi PSD ar fi putut sa aiba primaria Bucurestiului daca Mircea Geoana nu ar fi cedat presiunii unor sponsori ai sai. Daca lui Mircea Geoana i-ar fi pasat cu adevarat de acest partid, nu doar de intersele lui si ale grupului restrans din jurul sau, PSD nu ar fi ajuns bataia de joc a lui Basescu. Astazi, PSD ar fi putut sa aiba un candidat care sa il zdrobeasca pe Traian Basescu, fara nicio problema. Deci iata cate a facut Mircea Geoana pentru PSD. Ati uitat cumva?

Mai mult, cand Mircea Geoana se milogea de guvernul Aliantei DA sa ii prelungeasca contractul de inchiriere la o casa de la RAPPS, Sorin Oprescu era dat jos de la conducerea celor doua spitale pe care le-a adus la standarde europene. Si acum,Mircea Geoana faceacelasi lucru. Tot interesele sale si ale grupului sau restrans si le-a aparat. In timp ce mii de oameni simpli din PSD si-au pierdut locurile de munca, Geoana si ai lui sunt bine mersi in Parlament, pe banii contribualilor. Daca toata lumea si-a dat demisia, de ce cumnatul sau a ramas la conducerea Eximbank?

Si ma intorc in timp. Va mai aduceti aminte de Congresul din primavara lui 2005? La numai cateva zile de la alegerea sa, Mircea Geoanaspunea despre presedintele Iliescu ca a ajuns la o "varsta la care nu mai stie ce vorbeste". Doi ani mai tarziu, Mircea Geoana ii da un ultimatum presedintelui Iliescuin urma unor declaratii ale acestuiadespre conducerea partidului. A fost la un pas sa il dea afara din partid. Siacum o saptamana spunea in fata a 10 000 de oameni cat de important este pentru el Ion Iliescu. Mare caracter nu? Pai uite de-asta nu-l votezpe Geoana! Pentru ca a distrus partidul asta si si-a creat o gasca careii umileste si ii sfideazape oamenii vechi din partid. Stiu oameni valorosicare sunt de peste 9 ani in partidul asta. Au lipit afise, au batut toata tara in campanii, au pus suflet siau suportat haituielile lui Basescuinsa ei nu merita sa primeasca nimic. Aceste lucruri nu ii recomanda in fata lui Mircea Geoana.Tinerii din partid s-au milogit saptamani intregi pe la usa lui Geoana, atunci cand a facut blatul cu Basescu. I-a amagit pe cativa pentru ca acum sa ii lase pe drumuri. Si pentru ca nimeni nu mai vrea sa iasa in emisiuni sa il sustina a adunat mercenarii care pentru o sacosa de bani sunt dispusi sa isi vanda si propria familie. Asta este presedintele pe care vi-l doriti? Va promite o singura Romanie dar el nu a fost in stare sa uneasca acest partid? Ce il recomanda pe Geoana pentru aceasta functie? Ce a facut el in afara de a distruge tot ce au construit predecesorii sai? Asa cum a tradat o data si a batut palma cu Basescu, ingenunchind partidul doar pentru dorinta sa de a ramane presedinte, o va face si a doua oara. Si sunt convinsa ca a si facut-o! Altfel nu imi explic de ce organizatiile PD-L din tara au primit ordin sa il ajute pe Geoana sa intre in turul doi.

Nu am sa mai povestesc cum s-a comportat in anii trecuti cu Adrian Nastase. As fi subiectivadaca asrememoraacum momentul de la Hotel Confort si ce a urmat dupa. Acum ii cauta prietenia si sprijinul pentru a obtine voturile partidului. In urma cu cativa ani insaplatea sondaje si articole despre "coruptul" Adrian Nastase.

Acesta este Mircea Geoana si pentru tot ceea ce ati citit aici, eu nu il voi vota! Ba mai mult, ma voi luptapentru Sorin Oprescu!Si nu am sa plec din PSD pentru caGeoana si gasca lui de oportunisti asta vor! Nu am sa le dau satisfactie. Desi traseista Olguta Vasilescu (cea carein 2004 l-a votat pe Basescu)a sustinut ca nu mai sunt membra PSD, va anunt ca mai sunt. Daca cineva a decis sa ma dea afara astept sa o spuna public.

Sursa: ancaalexandrescu.ro/blog

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c. neagoe 12 Nov, 2009 10:50 cred ca este si necinstit ; are sau nu are un apartament care nu aparein declaratiade avere in blocul milionarilor de la hanul piratilor ?
  • RCI 12 Oct, 2009 10:36 Cred ca doamna Anca, fost consilier personal A.N. bate campii intr-un mod impertinent si nesustenabil.. A.N. singur si-a sapat groapa, iar noi continuam sa traim in trecut..si daca tot ne amintim..putem sa recunoastem ca in 2004 daca Geoana candida..castigam sigur alegerile. Wake up!Geoana este singurul cu C.V. de Presedinte!