Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Retea de traficanti de droguri anihilata in Operatiunea Ciocolata

ro

22 Nov, 2009 17:10 1704 Marime text

Politistii Serviciului Antidrog din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanta, dupa o supraveghere de aproximativ 2 luni a mediilor frecventate de tinerii din invatamantul liceal si universitar, precum si a zonei unitatilor scolare cu privire la care existau date si informatii despre activitati de trafic si consum ilicit de droguri, i-au prins in flagrant, in zona Palas din Constanta, pe L. RADU de 20 de ani, din Constanta, si pe R. M. de 17 ani, din Constanta, care incercau sa vanda 50 grame cannabis pentru suma de 2.500 lei.

Traficantii erau inarmati cu un pistol cu gaze, incarcat cu 4 cartuse de calibru 9mm cat si aveau in masina un cantar electronic ce prezenta urme de cannabis.

Cateva ore mai tarziu, in aceeasi zona, au mai fost depistati t. LAURENtIU, de 25 de ani, si pe C. DOBRE, de 23 de ani, amandoi din Constanta, care incercau si ei sa vanda, cantitatea de 5 grame cannabis portionat.

Politistii au continuat operatiunea, identificand in zona bulevardului 1 MAI, din Constanta, un al cincilea membru al retelei, L. LUCIAN, de 24 de ani, din Constanta, care detinea in vederea vanzarii cantitatea de 700 grame cannabis. Acesta s-a dovedit a fi chiar un soi de mic „agricultor", cannabis-ul provenind dintr-o cultura semanata si ingrijita de el in zona localitatii Agigea, judetul Constanta, cu seminte de cannabis aduse din Olanda.

Ultimii cinci membri ai grupului de traficanti au fost retinuti 12 zile mai tarziu. P. GEORGE, de 19 ani, R. MARIAN, de 21 de ani, D. COSMIN, de 18 ani, M. COSTICa, de 18 ani, O.S., de 17 ani, toti din Constanta, au fost surprinsi in flagrant, in data de 19.11.2009, ora 16:00, in zona BIG, in timp ce incercau sa vanda 700 grame hasis cu pretul de 7.000 Euro. in cursul cercetarilor a rezultat faptul ca P. George este coordonatorul retelei si a cumparat drogurile din Spania, racoland tineri cu scopul de a-l ajuta sa vanda drogurile in mediul liceal si universitar, fata de el Tribunalul Constanta dispunand arestarea preventiva pe o perioada de 29 zile, ceilalti suspectii fiind cercetati in stare de libertate.

Sursa: constanteanul.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii