Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cateva explicatii la desemnarea lui Liviu Negoita

ro

09 Nov, 2009 18:00 1320 Marime text

V-aţi pus vreodată în situaţia de a desemna un premier? Care ar fi trăsăturile „must have" în contextul României de azi? Raţional, două, mari şi late: sprijinul politic şi o viziune foarte clară asupra economiei. În mod evident pentru toată lumea, Liviu Negoiţă reprezintă o variantă acceptată doar de PDL şi de grupul parlamentarilor independenţi. Ce câştigă Traian Băsescu din această numire? Cel mai simplu e să spunem că a aruncat din nou pisica la Parlament şi guvernul Boc are şansa să ajungă în Guiness Book drept cel mai longeviv guvern interimar. Există, însă, şi motive mai profunde. Mi se pare, în primul rând, o încercare de a redistribui centrele de putere în interiorul PDL. Dacă stăm să ne uităm la ultimii trei-patru ani, constatăm o încremenire în structura ierarhică a PDL-ului şi menţinerea unei fisuri între „pediştii vechi" şi grupul Stolojan-Udrea-Flutur.

Prin 2000, Negoiţă era unul din „tinerii lui Băsescu" şi unii îl vedeau chiar pe post de ideolog al PD-ului. După ce a ajuns primar, Negoiţă a dispărut din prim-planul vieţii politice, deşi performanţele sale în administraţia locală sunt, se spune, remarcabile. Ne putem gândi că se prefigurează o „rotaţie a cadrelor" în PDL. În plus, Negoiţă şi Croitoru ar putea pleca de la notorietatea pe care le-o asigură încercarea de a forma un guvern pentru a juca roluri mai importante în al doilea mandat al lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a arătat că nu vrea să rişte nimic în actuala campanie. Prin desemnarea unor figuri mai puţin cunoscute, scade expunerea sa personală, dar şi a PDL-ului, la tot felul de critici. Adică presa aleargă să vadă cine e Croitoru sau ce-a mai făcut Negoiţă în ultima vreme. Coaliţia anti-Băsescu formastă din PSD şi PNL începe să dea semne de oboseală, iar scârba oamenilor faţă de ÎNTREAGA clasă politică creşte...Iar campania electorală merge înainte!

Sursa: danandronic.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii