Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 iulie Bacalaureatul posturilor de știri. Cazurile CTP şi Funeriu

ro

12 Jul, 2011 16:54 1998 Marime text

antena-3-funeriu.jpgDouă cazuri de știri false legate de BAC, cu două nume importante: Cristian Tudor Popescu și ministrul Daniel Funeriu, scrie Hotnews. "Au lansat fără să clipeasca un fals", scria, vineri, Cristian Tudor Popescu pe gandul.info, referindu-se la un articol care "ore în șir a stat pe Realitatea.net" și în care se afirma că unul dintre fiii săi ar fi picat Bac-ul. "Un fals abject care nu poate să rămână nesancționat", spunea, o zi mai târziu, ministrul educației Daniel Funeriu, referindu-se la Antena 3. Post care, citând "un telespectator", a susținut că ministrul nu ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima încercare.

În privinţa lui Cristian Tudor Popescu, articolul postat pe Realitatea.net a fost şters de pe site, iar jurnalistul spune că i-au fost prezentate scuze (un alt articol, referitor la cel de-al doilea fiu al lui Cristian Tudor Popescu şi publicat cu o zi înainte pe site-ul dcnews.ro, a fost de asemenea şters).

În cazul lui Daniel Funeriu, materialul iniţial a rămas nemodificat, până luni, pe site-ul televiziunii Antena 3, păstrând chiar şi nota de final - "Ştire în curs de actualizare". Sâmbătă, site-ul a prezentat declaraţiile lui Funeriu, inclusiv îndemnul ca acest post să nu mai "mintă" şi ameninţarea că va da postul în judecată, dar reia, în subsolul articolului, afirmaţiile atribuite unui "telespectator" despre presupusele rezultate la Bac ale ministrului.Ulterior, PDL a decis să boicoteze emisiunile Antena 3. Reacția Antena 2: O păpuşă în mărime naturală, cu perucă blondă şi rochie portocalie, a fost prezentată ironic de crainica Dana Grecu drept "invitatul PDL" în studioul Antena 3.

www.paginademedia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii