Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

200 de persoane protesteaza in Piata Universitatii din Bucuresti

ro

03 Dec, 2009 00:40 787 Marime text

25 de asociatii de revolutionar cer candidatilor la prezidentiale sa semneze Pactul pentru Reformarea Romaniei

Aproximativ 200 de oameni s-au strans in Piata Universitatii in semn de solidaritate cu evenimentele de marti din Timisoara. Protestul a inceput la ora 18 cand in zona erau cateva zeci de persoane. Acestia au amenajat o tribuna de la care sunt difuzate cantece anti-comuniste. Un protest similar a avut loc, astazi, in Targoviste unde timp de doua ore (14-16) 300 de persoane au scandat lozinci anti-PSD si au marsaluit timp de doua ore pe strazile orasului. Proteste similare au avut loc marti seara in Bucuresti si in alte cateva orase din tara.

UPDATE 1, ora 20:00: La protest participa Cristian Paturca. De la tribuna amenajata au luat cuvantul mai multi protestari printre care si Romeo Mosoiu. Acestia scadeaza lozinci anti-comuniste si anti-Mircea Geoana.

UPDATE 2, ora 20:10: Mai multi protestari au in mana coli pe care scrie: "Oferta de criza Iohannis-4 luni, la pret de PSD cinci ani. Garantat ilici Iliescu"

UPDATE 3, ora 20:20: Sorin Iliesu citeste un manifest semnat de 25 de asociatii de revolurionari. Prin manifest se cere viitorului presedinte al Romaniei sa clarifice evenimentele de la Revolutia din `89 si gasirea vinovatilor pentru crimele de atunci. Manifestul se numeste Apelul Coalitiei Romania Anti-Comunista Libera. Se face apel la cei doi candidati la presedentie sa semneze maine la ora 12 la sediul Ascoieatiei 12 Decembrie 89 Pactul pentru Reformarea Romaniei propus de societatea civiala.

UPDATE4, ora 20:30: Nici o televiziune nu transmite imagini de la protest. 

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii