Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca "Mazare a primit in dar primaria"

ro

13 Jun, 2008 00:00 1897 Marime text
1213278436.jpg

Senatorul Dorel Constantin Onaca este candidatul PD-L pentru Primaria Constanta.

Are 43 de ani si este necasatorit. Este licentiat al Universitatii Nicolae Titulescu, Facultatea de Drept. DoreMaster in stiinte politice, SUA din anul 2000. Doctor in stiinte juridice. Specialitate drept civil comercial maritim din anul 2001. Se afla in clasamentul TOP 300 al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la peste 21 de milioane de euro, in imobile si in conturi.

- Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


M-am hotarat sa candidez in urma unui sondaj in care 80% din locuitorii Constantei doresc inlaturarea lui Mazare din functia de primar al Constantei. Si asta deoarece Constanta este confiscata de un grup economic nociv si in total dezacord cu intereselor constantenilor.

- Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


Ca ei nu pot realiza ce promit, iar eu pot face si ce promit ei si ce promit eu.

- De care dintre ei va temeti? Si de ce?


De niciunul. Pentru ca nu am niciun motiv.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Voi merge la biserica si ii voi multumi bunului Dumnezeu ca a scapat Constanta de minciuna si umilinta. Si, bineinteles, voi dispune imediat inceperea curateniei, pornind cu primaria si curatenia stradala, rampele de gunoi, amenajarea de parcuri, incluzand si programul specific protectiei mediului.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Voi merge la biserica si voi aprinde o lumanare pentru alti patru ani de minciuna si umilinta pentru constanteni.

- Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


Nu. De doisprezece ani sunt in parlament si am facut politica unor lideri care si-au tradat propriile deziderate. Abia de acum voi incepe sa fac cu adevarat politica.

- Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


Nu voi avea un consiliu ostil, deoarece PD-L va castiga alegerile, iar partidele de centru dreapta se vor plia automat pe programul PD-L, mai ales ca presedintele Traian Basescu va numi in toamna primul ministru.

- Cati bani cheltuiti in campanie?


Suficienti ca sa am o campanie onorabila.

- De la cine sunt?


Bineinteles ca nu de la bugetul local, asa cum face actualul primar pentru pomenile electorale.

- Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


Mazare nu are proiecte concrete. Are doar dorinte. El inca nu a depasit stadiul de corespondent media. Toate asa-zisele proiecte ale lui Mazare nu au nicio baza tehnica, ci doar declarativa. Mazare a fost un primar activ doar mediatic, nu si administrativ.

- Ce proiecte veti bloca din cele ale lui Mazare?


Doar v-am spus ca Mazare nu are proiecte. Nu poti sa faci proiecte si administratie cand esti zece luni in Brazilia si doua luni in Constanta, prin cluburi si baruri.

- Este Mazare un mit?


Categoric nu. Mazare a primit in dar de la bunul Dumnezeu, acum opt ani, Primaria Constanta. Din pacate, si-a batut joc de acest dar.

- Poate fi demolat mitul Mazare?


Inseamna ca nu stiti ce inseamna un mit. Daca Mazare este un mit, inseamna ca eu sunt Arcul de Triumf.

- Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dumneavoastra?


Programul "Solidaritate pentru Constanta". Prin acest program, as dori ca tinerii, pensionarii si agentii economici sa fie priviti si respectati in mod egal. As dori ca, prin acest mesaj, tinerii si persoanele varstnice sa fie sprijinite nu pentru ca sunt considerate clase defavorizate, ci pentru faptul ca tinerii sunt viitorul, iar persoanele varstnice isi iau binemeritatele lor drepturi. Programul are cinci capitole: copii si tineret, pensionari si persoane varstnice, subventia de carte, agentii economici si dezvoltarea urbana si, nu in ultimul rand, un capitol fara de care nu se poate realiza niciunul din cele prezentate mai sus - curatenia, sanatatea si linistea publica. Cu un asemenea program putem conta pe Solidaritatea Uniunii Europene.
La capitolul "Copii si tineret" ne vom ocupa de constructia de gradinite pentru copii si case pentru tineri. Programul "case pentru tineri" trebuie sa fie realizabil nu numai din punct de vedere declarativ, ci si executiv. Vom construi locuinte noi, iar in paralel, pentru a nu-i obliga sa astepte ani de zile construirea unei locuinte noi, vom sprijini tinerii sa poata achizitiona o locuinta si de pe piata libera, neconditionandu-i asupra constructorului sau a bancii de la care doresc sa faca credite pentru a-si cumpara locuinta, pana la suma de 100.000 euro.
In ceea ce priveste capitolul "Pensionarii si persoanele varstnice", voi incepe prin a le duce acasa pachetele pe care le primesc de sarbatori, pentru a nu-i umili la cozi si in fata camerelor de luat vederi, si sper ca, pana la sfarsitul primului meu mandat de primar, prin ridicarea nivelului de trai, pensionarii sa nu mai aiba nevoie de aceste pachete.
La capitolul "Subventia de carte", pledez pentru promovarea valorilor constantene. Am in vedere sprijinirea atat a tinerilor olimpici din invatamant sau sport, cat si sustinerea oamenilor de stiinta si cultura din Constanta. In ceea ce priveste sanatatea, faptul ca, la o populatie de peste 350.000 de locuitori, Primaria Constanta administreaza un spital cu maximum 50 de paturi este ingrijorator. Am in vedere preluarea de catre administratia locala a actualului Spital Judetean si sprijinirea realizarii cat mai urgente a Spitalului Regional. Promovarea si informarea constantenilor cu privire la drepturile si gratuitatile pe care le au in tratarea afectiunilor, in celelalte tari europene, daca acest lucru nu se poate realiza in tara.

- Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


Nu dau procente, dar, pentru ca locuitorii Constantei sa nu fie mintiti si umiliti in continuare, trebuie sa vina la vot si sa curatam Constanta de raul care ne-a guvernat timp de opt ani de zile.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii