Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Radulescu "Voi desfiinta mitul Mazare"

ro

09 Jun, 2008 00:00 1148 Marime text
1212930463.jpg

Fostul membru al Partidului National al Automobilistilor, actualul peremist, candidat la Primaria municipiului Constanta, considera ca nu va pierde alegerile din iunie

Astazi prezentam interviul realizat cu Eugen Radulescu, candidatul din partea Partidului Romania Mare inscris in cursa pentru castigarea primariei.

Candidatul peremist a absolvit Academia Navala "Mircea cel Batran" in 1978, a activat in Marina Militara pana in 1991, dupa care s-a retras. Si-a continuat ulterior activitatea in firme civile, fiind pozitionat la conducerea acestora, dupa care si-a inceput cariera pe mare, desfasurandu-si activitatea din functia de comandant de cursa lunga, pe nave de tip portcontainer. Membru PRM din ianuarie 2005, a activat, incepand cu 1996 in functia de vicepresedinte al Partidul National al Automobilistilor, dizolvat ulterior in cadrul PDSR-ului de atunci.

1. Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


Ideea a fost a lui Radu Comanici. Am mai avut discutii telefonice intre timp si a venit cu propunerea. Aceasta a fost avansata si acceptata, am fost anuntat ca eu voi reprezenta formatiunea politica, fapt pentru care m-am intors de pe mare, pentru ca eram plecat in voiaj.

2. Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar, fata de ceilalti candidati?


In primul rand, corectitudinea si cinstea. Eu, prin natura functiei pe care o prestez, fac tot felul de negocieri, pentru companie, pentru nave. Daca, pana la aceasta varsta, nu m-am ocupat de afaceri necurate, nu am cum sa incep acum.
De asta are nevoie Constanta. De un primar care sa-si vada de lucru, nu numai la birou, ci si pe strada, sa vada ce are nevoie orasul si sa-l puna la punct. Din tot ceea ce am vazut in lume, orase - porturi, Constanta este departe de a fi un oras modern.

3. De care dintre ei va temeti?


De niciunul. Consider ca am toate sansele sa castig prin felul meu de a fi. Imi plac lucrurile de calitate si asta vreau sa realizez.

4. Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce ati face prima data, prima data?


Prima data, trebuie sa vedem cum stam cu fondurile, vom face o inventariere a primariei. In al doilea rand, trebuie verificat personalul de acolo, trebuie inlaturat sistemul de nepotisme. Eu as organiza concurs de ocupare a posturilor respective, si nu numai pentru tineri. Eu am experienta in conducere, insa nu as putea impune cuiva sa aiba experienta in administratie, pentru ca domeniul este nou pe piata.

5. Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce ati face prima data, prima data?


Nu mi-am pus aceasta problema.

6. Va veti retrage din politica, daca nu veti castiga primaria?


Nu, in niciun caz. Ideea de retragere din politica este doar o manevra strategica, aplicata de unul si de altul. Politica facem toti.

7. Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


Nu stiu ce inseamna "consiliul ostil". Pana acum, mi-am facut un program si, la inceput, am fost surprins sa regasesc si in programele altor candidati aceleasi proiecte. In mod normal, consiliul ar trebui sa-si urmeze programul pe care il afiseaza, iar daca ideile mele se regasesc si la ceilalti, eu vad logic ca aceste idei, trecute in program, sa fie puse in practica. Daca eu reusesc sa conving populatia ca trebuie sa devin primar, trebuie sa-i conving pe consilierii din echipa mea ca programul este bun si trebuie sa il punem in practica. Ar putea fi discutii doar din punctul de vedere al prioritatilor. Trebuie sa avem o intelegere buna, indiferent de culoarea politica.

8. Cati bani cheltuiti in campanie? De la cine sunt acestia?


Eu ii cheltuiesc din propriul buzunar. Am muncit pe mare si am invatat sa iau dupa ce am muncit. In acest moment, pentru afisele electorale voi cheltui din buzunar.

9. Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


Ce a inceput Radu Mazare?! Nu cred ca a inceput vreun proiect si nu cred ca este ceva de continuat.

10. Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti bloca?


Notiunea asta de proiect, pentru mine, nu este clara. El s-a apucat sa faca unele chestii in oras cu care eu nu sunt de acord. Consider ca ideile cu care vin sunt mai importante decat ceea ce face el acum. Cum pot eu sa fiu de acord cu distrugerea spatiului verde, spre exemplu?!

11. Este Mazare un mit?


In niciun caz.

12. Poate fi demolat acest mit?


Bineinteles.

13. Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dvs.?


Nu foarte multe, dar importante. Se refera la toate categoriile sociale. Proiectul este putin cam vast. Referitor la tineri, consider ca locuintele sociale le-ar putea oferi acestora posibilitatea sa-si permita o chirie. Pentru batrani, ajutorarea lor prin bonuri de masa ar fi o atitudine decenta si am gasi si varianta de acordare a acestora. Sa vedem mai intai de ce fonduri dispune primaria, ce putem aloca, la ce nivel de pensie putem sa ajungem. Transport gratuit pentru toti batranii este dorinta mea cea mare si vreau sa o pun in practica. Si elevii, si studentii trebuie sa beneficieze de aceeasi facilitate. Referitor la transport, m-am gandit la o imbunatatire a parcului auto. Pe parte organizatorica, doresc sa incepem o curatenie totala a orasului, nu numai la centru. Trebuie curatat de la un capat la celalalt. Pe parte de trafic, vreau sa reglementam aglomeratia din trafic, prin amenajarea unor sensuri, spre exemplu, bulevardul Tomis, sens unic sau sa aducem in Constanta unda verde. E necesar sa rezolvam si problema parcarilor. Pistele de biciclisti sunt inexistente in judetul Constanta, de altfel sunt foarte bune. Pe partea de gunoaie, s-a incercat pana acum cu niste cazemate de gunoi, unde oricine poate sa-si rupa picioarele. Sa le facem in mod civilizat si sa realizam o segregare a gunoaielor, in cadrul unor ghene circulare, as spune eu, dar am sa ma consult cu specialistii.

14. Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


Incepand cu mine primul, da? Din candidatii care si-au expus pana acum platforma, as mai vedea, in afara de mine, pe candidatul PNL, Victor Manea, si pe cel al PD-L, Dorel Onaca.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii