Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vacanta de cosmar la hotel Dana

ro

05 Sep, 2008 20:00 973 Marime text

Turisti care au trecut, in acest sezon, pe la hotel Dana, din statiunea Venus, se plang de calitatea serviciilor oferite si de conditiile de cazare, care nu au nimic in comun cu rangul de patru stele al unitatii

Dupa un sezon aglomerat, turistii care cauta cateva clipe de relaxare la malul marii au parte de vacante de cosmar, in hoteluri neintretinute si pline de gandaci, desi sunt clasificate la rang de patru stele. Marturia unei turiste care a trait clipe de groaza in vacanta pe care a ales sa o petreaca la un hotel din statiunea Venus a fost publicata pe site-ul ^www.urbaniulian.ro^. "Abia ne-am intors din concediu si sunt ferm hotarata sa afle toata lumea ce probleme sunt la hotelul Dana de patru stele din Venus. Daca va intereseaza cum este un hotel de patru stele cu gandaci, paianjeni, furnici, jeg si mizerie, va pot pune la dispozitie fotografii si mult mai multe detalii (...)", isi incepe Alina marturisirea. Tanara spune ca biletele pentru sejurul la hotel Dana au fost achizitionate prin intermediul agentiei Carrefour Voiaj si ca a ajuns la hotel pe 14 august, fiind cazata, impreuna cu familia, la camera 417. "In aceasta camera, apartinand unei vile din complex, am facut cunostinta cu paianjeni, furnici si gandaci, mai ales in baie. Asternuturile erau pline de nisip. Dupa prima noapte, fetita mea, de doi ani, era plina de muscaturi destul de urate. Motivul acestei probleme era disfunctionalitatea plaselor de tantari. Pe 15 august am cerut schimbarea camerei, lucru care s-a si intamplat, dar nu imediat, ci pe 16 august dupa-amiaza", povesteste Alina.

Atentat la sanatatea turistilor

Desi aici afirma ca a gasit conditii mai bune, adauga ca in noua camera, 204, obiectele sanitare erau extraordinar de uzate si nici macar curate, scurgerea de la dus era partial nefunctionala si se infunda imediat. In plus, faianta era plina de mizerie, iar somiera patului era incropita din scanduri pentru cofraje, fara a fi prinse in vreun fel. Turista marturiseste ca, din cauza improvizatiei, patul s-a rasturnat cu fiica ei inca din prima zi. La imaginea desprinsa parca dintr-un cosmar se adauga alte cadre dezolante - suporturi ruginite pentru aparatele de aer conditionat, mancare proasta, cu salata din rosii stricate, si pietre in prajituri. In plus, femeia a reclamat si piscina cu apa mizerabila si plina de clor, care a facut ca un copil sa vomite, barul de la piscina, unde nu se putea trece consumatia in contul camerei, micul dejun execrabil, instalatia electrica ce pica la incarcarea telefoanelor intr-o anumita priza. "Afara vopsit gardul si inauntru leopardul! Li se potriveste perfect aceasta zicala, mai mult, sunt intruchiparea acestei zicale. Motto-ul hotelului este . Cred ca ei confunda dream (n.r. vis) cu nightmare (n.r. cosmar)", mai spune tanara.

Actionati in instanta pentru "salarii neachitate"

SC Dana 95 SRL, care administreaza hotelul din statiunea Venus, are ca actionari doua firme: SC Prantil Camillo, cu sediul in Italia, reprezentata prin Prantil Loretta, si SC Prantil Camillo Marmi SRL, cu sediul in Timisoara, reprezentata prin Prantil Mauro. Administratorul unic este Prantil Alberto, iar administratori secundari sunt Stoian Veronica Georgiana si Baranga Florina Alina. De adaugat ca la Tribunalul Constanta, pe data de 21.03.2008, in dosarul 2078118/2008, Marius Marinica da in judecata SC Dana 95 SRL, pentru salarii neachitate.

Administratorul hotelului: "Va dau in judecata"

Contactat telefonic, administratorul secundar al hotelului Dana, Veronica Stoian, a dezmintit reclamatiile turistilor, afirmand: "E prima oara cand aud asa ceva. Nu am turisti care sa se lamenteze, se lamenteaza de obicei la receptie". In plus, reprezentantul hotelului a parut deranjat de demersul nostru jurnalistic, afirmand: "Cu ce autorizatie scrieti asa ceva despre hotelul nostru" si a incheiat amenintand ca ne va actiona in instanta, in cazul in care vom publica reclamatiile turistei nemultumite. De precizat ca si pe site-ul hotelului www.hotel.dana.turneo.ro, la sectiunea feedback, sunt mesaje pro si contra, unele care spun ca hotelul este excelent, cu servicii peste medie, un paradis de verdeata, dar si altii care spun ca, de fapt, hotelul a apartinut unui anume Georgescu, care s-a ocupat de intretinerea lui mult mai mult in trecut decat se intampla in prezent.

Turisti pro si contra

Pe site, un client al hotelului, Florin Parvu, vorbeste despre cum arata acesta in trecut: "Pana in iunie anul asta, directorul Hotelului Dana (3*) era unu' Georgescu. Asta era putin nebun. La el, totul trebuia sa fie perfect... da' perfect nu asa. Hotelul Dana era renumit in toata tara pentru gradina botanica ce il inconjura. Palmierii lui nenea Agathon Dan sunt floare la ureche. Nu ma pricep la botanica, dar va pot spune sincer ca oricat de novice ai fi fost, ramaneai cu gura cascata la tot ce era acolo".

Reclamatiile sunt cam aceleasi

El continua, insa, cu descrierea modului cum arata unitatea hoteliera in prezent: "Iata ca acum s-au schimbat lucrurile. Asociatul lui Georgescu si-a vandut partea lui de actiuni (60%). Foarte repede Georgescu a trebuit sa-si vanda si el partea. Ei si dupa cum spuneam gradina botanica a inceput sa se degradeze simtitor. Camerele asisderea. De piscina si de restaurant nu mai vorbesc. Adica o sa vorbesc deoarece cred ca merita. Vara asta piscina de la Hotel Dana a fost sub orice critica. Plina de mizerii, insecte zburatoare cazute in apa, frunze, uneori chiar hartii si cutii de bere. Apa mirosea a clor. (...) Desi in fiecare dimineata de luni pana vineri era un angajat care curata mizeriile mai mari de la suprafata apei totusi apa ramanea plina de gunoaie. O data, pe la pranz, respectivul a venit cu o galeata de clor si a varsat-o in apa. Nu s-a sfiit deloc. Cat despre nivelul apei, ohoo.. era cu vreo 30-40 de cm mai mic decat anul trecut".

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii