Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal Manea - Constantinescu

ro

22 May, 2008 00:00 491 Marime text

"De ce domnule Manea ati votat impotriva?", s-a zburlit presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, la contracandidatul sau, liberalul Manea

Ultima sedinta a Consiliului Judetean Constanta din aceasta legislatura a avut loc, ieri. Desi ar fi fost de asteptat ca intrunirea sa se desfasoare in deplina armonie, macar acum, la sfarsit de mandat, unii consilieri judeteni nu s-au dezis de vechile naravuri. In aceasta categorie, un loc de frunte ocupa, asa cum ne-am obisnuit, chiar presedintele CJC, Nicusor Constantinescu. Dand o interpretare legii dupa bunul sau plac, el a deschis sedinta cu un proiect de hotarare ce a mai trecut odata prin consiliu. Este vorba despre excluderea consilierului judetean Petre Stanca, inlaturat din randurile PSD in urma cu cateva luni. Desi instanta de judecata i-a dat castig de cauza fostului social-democrat, care a contestat excluderea sa din CJC printr-o hotarare adoptata in luna februarie, dintr-o obsesie pentru persoana sa - pentru ca altfel nu ne putem explica - seful CJC a initiat un nou proiect de hotarare prin care l-a mai exclus o data. Suna absurd, insa asta s-a intamplat, ieri, cu girul consilierilor PSD care au votat in unanimitate hotararea. Proiectul de hotarare nu le-a sunat bine nici democrat-liberalilor, care au cerut explicatii suplimentare. Ionel Manafu l-a intrebat pe Nicusor Constantinescu daca nu cumva in proiect este vorba despre inca vicepresedintele Radu Comanici, exclus si el recent din partid. "Domnule presedinte, eu stiu ca PRM a trimis Consiliului Judetean o adresa prin care a solicitat incetarea mandatului a doi consilieri judeteni (n.r. Radu Comanici si Nicolae Gheorghe)", i-a spus Manafu lui Constantinescu. Spre uimirea majoritatii celor prezenti in sala, mai ales a reprezentantilor mass-media, care stiau ca acea solicitare a fost inaintata CJC, Constantinescu a raspuns: "Eu nu am primit nicio solicitare oficiala in calitate de presedinte al Consiliului Judetean", iar Radu Comanici s-a foit in scaunul de vice al CJC. Excluderea lui Stanca a trecut si de aceasta data, cu ajutorul votului fostilor sai colegi din PSD, insa, nu fara comentariile consilierilor PD-L si PNL. Democrat-liberalii au votat impotriva, iar liberalii s-au abtinut de la vot. "Nu l-am mai exclus o data pe domnul Stanca? Mi se pare ca pierdem timpul daca il excludem de fiecare data", a declarat consilierul judetean PNL Victor Manea. Concluzia situatiei a fost ca, desi nu a mai fost prezent la sedintele CJC de cand a fost dat afara din PSD, Petre Stanca a fost exclus pentru a doua oara, in timp ce peremistii dati afara din partid de Vadim continua sa vina nestingheriti la sedinte. Si in aceasta sedinta s-au votat pe banda rulanta proiecte privind alocarea unor sume deloc neinsemnate unor diverse cluburi sportive, majoritatea conduse de apropiati ai lui Nicusor Constantinescu.

O fundatie fantoma a luat locul Teatrului Fantasio

Proiectul de hotarare privind alocarea unei sume Fundatiei "Fantasio" Constanta a constituit un nou motiv de polemica intre Constantinescu si Manea. Consilierii au aprobat acordarea a nu mai putin de trei miliarde lei vechi acestei fundatii, de care nu s-a mai auzit pana in prezent. Doar doi consilieri judeteni au votat impotriva, printre care si Victor Manea. Cei prezenti in sala au fost socati pentru a doua oara de atitudinea sefului CJC care i-a cerut socoteala lui Victor Manea pentru ca s-a opus. Aratand ca nu cunoaste intelesul cuvantului "democratie", Constantinescu a spus: "De ce domnul Manea ati votat impotriva? Dumneavoastra nu stiti ca intr-o democratie minoritatea se supune majoritatii, iar in acest consiliu PSD a avut majoritate in acesti patru ani?!". La randul sau Victor Manea a spus: "Am votat impotriva pentru ca nu mi se pare normal ca s-a desfiintat Teatrul Fantasio si au aparut fundatii pentru fanfare". "Este o chestiune electorala foarte tare asta!", a exclamat furios si fals indignat Constantinescu. "Domnule presedinte eu v-am raspuns pentru ca m-ati intrebat. Am stricat un brand sa facem o fanfara", a spus Victor Manea, iar Constantinescu s-a enervat si mai tare si a inceput sa-l combata furios astfel incat, la un moment dat nu se mai intelegea nimic. Cu toate comentariile, fundatia fantoma, despre care am aflat ca are ca actionari CJC si Consiliul Local Municipal, si-a primit banii, astfel incat amintirile si indignarea ca Fantasio nu mai exista au fost de prisos.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii