Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD Constanta, devorat de PLD

ro

05 Jul, 2008 00:00 365 Marime text

In actuala structura de conducere a organizatiei judetene PD-L, fostul PLD este mult mai bine reprezentat decat fostul PD

De multe ori, lucrurile despre care eviti sa vorbesti se agraveaza. Desi, incepand de astazi, organizatia judeteana PD-L Constanta are o noua echipa de conducere, ruptura aparuta in interiorul filialei este departe de a se vindeca. Se pare ca prezenta vraciului Elena Udrea nu a ajutat prea mult, ci din contra. Desi incearca acum sa porneasca la drum cu o noua echipa de conducere si sa se replieze pe "senalul" politicii in vederea pregatirii parlamentarelor din toamna, filiala PD-L Constanta nu a scapat de pericolul disolutiei. In organizatie exista in momentul de fata doua tabere care nu gasesc nicio cale de conciliere, avand in vedere ca fiecare lupta pentru suprematie. Desi membrii filialei PD-L de la malul marii nu au mai pomenit decat in soapta aceste doua denumiri inchise in dulapul cu scheleti, de la momentul fuziunii, cele doua tabere concurente poarta tocmai numele de PD si PLD. Reprezentantii PD-L Constanta nu doresc sa spuna lucrurilor pe nume din acest punct de vedere si se prefac ca problema nu exista.

In PD-L Constanta, PLD si PD s-au canibalizat

Adevarul este ca in PD-L Constanta, fostele PD si PLD s-au canibalizat, iar invingator pare sa fi iesit PLD. Astfel, s-ar putea explica si rezultatele slabe inregistrate la alegeri. Nemultumiri exista de ambele parti. Mai exact, ex-peledistii isi doresc mai multe locuri in Consiliul Local sau in Consiliul Judetean, iar fostii pedisti considera ca puterea a fost deja confiscata de grupuri de interese cu origini in PLD, care au facut carari batute la Bucuresti pentru a-si asigura o pozitie fruntasa in partid. O buna parte a gruparii formate din fosti pedisti sustin ca familia Stavrositu - Iancu si Magda Stavrositu - au facut tot posibilul sa obtina un loc in administratia locala. Iancu Stavrositu a si reusit sa obtina mandatul de consilier judetean, cat despre sotia sa, Magda Stavrositu, ea ar putea ajunge consilier municipal dupa ce democratii Danut Moisiu, Narciz Amza si Madalina Popa, recent exclusi din partid, isi vor strange bagajele si vor pleca acasa.

Familia Stavrositu tinteste sus

Gurile rele sustin ca lucrurile au mers cat se poate de convenabil pentru familia Stavrositu, care, se pare, doreste acumularea unei notorietati politice, pe care apoi sa o foloseasca drept rampa de lansare, de ce nu, si in Parlament. Si nu este vorba atat despre lupta pentru suprematie a unui grup de macedoneni, asa cum se vehiculeaza in partid, cat este vorba despre confruntarea interna dintre reprezentantii fostelor formatiuni PD si PLD. Se pare ca grupul de peledisti ce graviteaza in jurul puterii formatiunii, doreste si ridicarea pe un loc eligibil in Consiliul Judetean si a Elenei Ivanescu, fosta membra PLD. Aceasta se situeaza pe locul 19 in lista, insa, datorita renuntarii unor membri PD-L la mandate, si a unor eventuale noi excluderi din partid, ar avea toate sansele sa ajunga consilier judetean.

Fostul PLD si-a adjudecat municipiul

Pana una alta, organizatia judeteana PD-L Constanta si-a definitivat noua structura de conducere, ce va fi prezentata astazi, pentru validare, in cadrul Biroului Permanent National al partidului. Asa cum aratam si in editia on-line de sambata-duminica, structura conducerii filialei judetene PD-L Constanta arata in felul urmator: Ion Popescu - presedinte, Mircea Iustian si Adrian Gheorghita - primivicepresedinti, Senol Zevri - secretar general, Elena Ivanescu - secretar general adjunct. Componenta noii echipe ne-a fost confirmata de insusi presedintele organizatiei Ion Popescu. Din echipa de conducere fac parte, in calitate de vicepresedinti si primarii de top ai PD-L Traian Cristea (Costinesti), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Mugur Mitrana (23 August). Potrivit liderului filialei, Ion Popescu, si senatorul Dorel Onaca se regaseste in noua echipa, ocupand o functie de vicepresedinte. Din structura de conducere nu fac parte, din informatiile primite la redactie, Mihai Petre, Cristina Branzoi, Constantin Avatavului si Dionisie Culetu. In ceea ce priveste conducerea organizatiei municipale Constanta a PD-L, se pare ca aceasta va fi preluata de Florian Constantin, fost membru PLD. Presedintele organizatiei judetene a partidului ne-a declarat ieri, ca au existat doua variante pentru municipiu: Florian Constantin si Mircea Banias, care s-a autopropus. Popescu a precizat, ieri, ca inca nu se luase o decizie in acest sens, insa ne-a dat de inteles ca Florian Constantin are cele mai mari sanse sa ramane sef la municipiu. Prin urmare, se pare ca zvonurile referitoare la faptul ca la Constanta, PD a fost "devorat" de PLD, par sa se adevereasca.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii