Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitu Vasea, liantul afacerilor lui Zelca

ro

20 Oct, 2008 00:00 836 Marime text

Costica Zelca, Aurelian Vintilescu si Costea Halep au legaturi de afaceri cu Mihaita Vasea

Cunoscutul afacerist Costica Zelca mai construieste un bloc. Ca si cum toate proiectele imobiliare pe care le dezvolta, mai ales in statiunea Mamaia, nu ar fi fost de ajuns, Zelca vrea sa-si faca si un bloc de zece etaje pe bulevardul I.C. Bratianu, la numarul 26. De aceasta data, patronul hotelurilor Oxford si Malibu nu se baga singur in afacere, ci impreuna cu sotia sa, cu Aurelian Vintilescu si cu sotii Costea si Chirata Halep. Proiectul pentru blocul cu regim de inaltime 2S+P+10E a fost depus la Agentia pentru Protectia Mediului, pentru obtinerea avizelor necesare. Deja s-a eliberat, pentru aceasta lucrare, certificatul de urbanism nr. 3923 din 14 august anul acesta. Terenul pe care va lua nastere imobilul are o suprafata de 622,16 metri patrati si se invecineaza cu bulevardul Bratianu, cu SC Company Ciote SRL si cu hotelul Florentina. Pamantul este proprietatea beneficiarilor proiectului, in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare 2761 din 31 octombrie 2007. Documentele depuse la APM arata faptul ca fostul proprietar al terenului este Marisa Saftiuc. Blocul lui Zelca va avea la parter doua spatii comerciale si cate cinci apartamente de doua camere pe etaj.

Blocul din grane

Daca cineva se intreaba care este punctul de legatura intre Zelca, Vintilescu si Halep, raspunsul este unul singur: Mihaita Vasea. Acesta este asociatul lui Costica Zelca in societatea Primo Petrol Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul I.C. Bratianu nr. 218-220. Pe de alta parte, Vasea a facut afaceri si cu Vintilescu si Halep. Cei doi sunt asociati in firmele Grain Sistem Service SRL si Grain Sistem Inc SRL. In cea de-a doua societate aparea ca actionar, nu mai departe de anul trecut, si prietenul comun, Mihaita Vasea. La ora actuala, Registrul Comertului ne arata ca Vasea a fost exclus din actionariatul societatii. Halep si Vintilescu nu sunt nici ei straini de afacerile imobiliare, acesta fiind un alt punct care ii leaga de Costica Zelca. Cei doi construiesc un bloc de noua etaje, pe bulevardul Mamaia nr. 158, pe numele firmei Grain Sistem Service. Firma are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a celor producatoare de seminte oleaginoase. Constructia de pe bulevardul Mamaia, care initial a fost proiectata cu numai sapte etaje, a fost "imbunatatita" cu inca doua. Cele doua firme "Grain" sunt singurele afaceri ale lui Aurelian Vintilescu si Costea Halep. Insa, sotia celui din urma, Chirata, este actionar in SC Duo T-H Impex SRL.

Costica iubeste imobiliarele

Revenind la Costica Zelca, pe langa faptul ca este mare patron de benzinarii, de cluburi si de hoteluri, afacerile cu imobiliare au avut probabil scopul de a-i revigora afacerile. Prin firma Stop SRL, in care este implicat impreuna cu sotia, construieste nu mai putin de patru blocuri cu sapte etaje in zona de nord a statiunii Mamaia. Primele doua blocuri se vor inalta pe lotul 9 din careul C1, pe nu mai putin de 1032,50 de metri patrati. Terenul are numar cadastral 14035 si a avut ca proprietar binecunoscuta si controversata societate SC Holland Development Group SRL, cu sediul in Bucuresti, strada Stefan Furtuna 173. Firma, care este identificata cu numele primarului Radu Mazare, a pus mana pe teren in urma dispozitiei 3332 din 9 decembrie 2003, a edilului constantean. Mai precis, terenul a fost acordat societatii printre celebrele de acum retrocedari instrumentate de Mazare, pentru care este anchetat de DNA. SC Stop SRL, firma lui Zelca si a sotiei sale, a cumparat terenul in 2007, prin contractul de vanzare-cumparare 9185. Celelalte doua imobile de locuinta vor lua nastere pe careul 10, din imediata apropiere. Pentru cele patru blocuri, Zelca va investi aproape 26 de milioane de lei. In aceeasi zona, afaceristul mai are in plan ridicarea unei constructii cu opt etaje si o valoare de opt milioane doua sute de mii de lei. Firma Stop SRL este si proprietara hotelului Oxford, aflat la intrarea in Mamaia, care a fost inaugurat chiar de edilul Constantei. De altfel, unitatea de cazare este cunoscuta de constanteni ca fiind "hotelul lui Mazare".

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii