Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Martin, om bogat, Laurentiu Mironescu, om sarac

ro

04 Jul, 2008 00:00 525 Marime text

Pentru a sta linistiti in vacanta, si ceilalti parlamentari de Constanta au binevoit sa-si actualizeze declaratiile de avere

Verificarea site-urilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei ne-a permis sa constatam daca "zestrea" a trei deputati - Laurentiu Mironescu (PD-L), Eduard Martin (PSD) si Dan Mocanescu (PD-L) si trei senatori - Cristian Diaconescu (PSD), Dorel Onaca (PD-L) si Vergil Serbu (PNL) a cunoscut "modificari". Pentru deputatul democrat-liberal Laurentiu Mironescu perioada februarie 2007-iunie 2008 i-a redus considerabil conturile bancare atat in valuta, cat si in lei. In schimb, in martie 2008, parlamentarul PD-L a reusit sa vanda un apartament cu frumusica suma de 115.000 euro, insa banii au ajuns la familia Tudor. Comparand declaratia de avere depusa in 2007 cu actuala am constatat ca veniturile familiei Mironescu s-au micsorat foarte mult ceea ce ne face sa credem ca, in ultima perioada, deputatului nu-i mai iese nimic: nici in plan politic, nici din punct de vedere material. Potrivit declaratiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor de proaspatul membru PD-L, deputatul Dan Mocanescu, intervalul noiembrie 2007- iunie 2008 nu a adus nicio schimbare esentiala. Parlamentarul a ramas cu aceleasi cladiri si imobile, precum si cu un venit anual neschimbat. La polul opus se afla fiul fostului prefect al judetului Constanta, Gheorghe Martin. Deputatul PSD Eduard Martin s-a procopsit, anul acesta, cu 9.000 mp de teren agricol ce i-a fost donat de un binevoitor, precum si cu o jumatate dintr-un apartament tot donat. Parcul auto a ramas intact: trei motociclete si un ATV. Nici podoabele din aur ale deputatului PSD nu s-au "inmultit". Conturile in euro si lei detinute de Martin junior s-au redus, dar nu prea mult. Si asta, probabil, pentru ca in 2008 a devenit mult mai "darnic". Deputatul PSD a acordat, in nume personal, imprumuturi in valoare de 583.946 lei unor societati comerciale, cu peste 200 mii lei mai mult comparativ cu anul trecut. Darnicia social-democratului este cu atat mai inexplicabila cu cat el inregistreaza datorii de 3.982 euro si 180.000 lei. Dar, una peste alta, deputatului celibatar nu i se poate plange de mila, per ansamblu, situatia sa financiara asigurandu-i un nivel de trai ridicat fata de majoritatea romanilor.

Senatorii au saracit

Se pare ca implicarea in alegerile pentru desemnarea primarului general al capitalei l-a saracit pe senatorul PSD de Constanta, Cristian Diaconescu. Concluzia am tras-o ca urmare a faptului ca depozitul bancar de 10.000 lei deschis in 2007 nu mai apare in declaratia de avere semnata in data de 13 iunie anul curent. Chiar daca a concurat pentru obtinerea mandatului de primar al municipiului Constanta, senatorul PD-L Dorel Constantin Onaca nu s-a atins de agoniseala de-o viata. Cel putin asa reiese din ultima sa declaratie de avere care pare trasa la indigo dupa cea semnata in noiembrie anul trecut. Pentru senatorul PNL Vergil Serbu, se pare ca, revenirea in tara dupa perioada petrecuta in Parlamentul European, nu i-a priit. Veniturile i-au scazut, valoarea actiunilor detinute la SIF-uri s-a redus, iar depozitele in lei si euro au ramas intacte. De asemenea, timpul petrecut la Bruxelles nu i-a dezvoltat senatorului liberal spiritul de om de afaceri, atata timp cat numarul imobilelor si al suprafetelor de teren detinute nu au sporit.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii