Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR promite înfiinţarea unui birou parlamentar la Medgidia

ro

01 Nov, 2016 12:25 2434 Marime text
Municipiul Medgidia va avea cabinet parlamentar în legislatura 2016-2020, promite Gabriel Cateliu, candidatul Uniunii Salvați România (USR) pentru Camera Deputaților pe județul Constanța. Ar fi o premieră pentru orașul de pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră, în contextul în care toți demnitarii care au reprezentat județul Constanța în Parlamentul României începând din 1990 și-au stabilit biroul parlamentar în orașul reședință de județ, Constanța, informează formaţiunea politică într-un comunicat.
 
„Fără a știrbi cu nimic meritele municipiului Constanța, pe care îl consider metropola județului nostru, consider că pentru o mai bună reprezentare a cetățenilor din județ, Medgidia merită să găzduiască o instituție politică precum un cabinet parlamentar. În spiritul descentralizării, ar trebui ca măcar unul dintre cei 11 deputați de Constanța din viitoarea legislatură a Parlamentului să-și instaleze biroul de lucru chiar aici, în municipiul Medgidia”, a declarat Gabriel Cateliu, care la 27 de ani este cel mai tânăr candidat de pe listele USR Constanța.
 
Atestată documentar din 1840, Medgidia își datorează numele sultanului otoman Abdul Medgid, care a înzestrat-o cu geamia omonimă din centrul orașului. Din punct de vedere demografic, Medgidia este a doua cea mai populată unitate administrativă a județului Constanța, cu circa 40.000 de locuitori, dintre care 37.500 cu drept de vot.
 
 „Nu doar statisticile demografice sunt argumente în favoarea Medgidiei pentru înființarea unui cabinet parlamentar, cât și faptul că este plasată strategic în centrul județului Constanța. Prin prisma rețelei de drumuri, care fac din Medgidia un nod rutier, municipiul este ușor accesibil pentru mulți dintre locuitorii comunelor din sudul și nordul județului, care își doresc să stea de vorbă cu reprezentantul lor în Parlamentul României. Am de gând să respect programul de audiențe și să dedic o zi pe săptămână întrevederilor cu cetățenii din județ”, a precizat Gabriel Cateliu, născut în Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii