Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propuneri din partea candidaţilor PNL Lucia Varga şi George Niculescu, preocupaţi de mediu, sănătate şi turism

ro

16 Nov, 2016 00:00 2864 Marime text
Rând pe rând, PNL Constanţa prezintă electoratului persoanele pe care le propune şi susţine pentru a activa în viitorul Parlament al României. Doi dintre aspiranţii la mandatul de parlamentar - deputatul Lucia Varga, candidat pentru Senat, şi George Niculescu, candidat pentru Camera Deputaţilor - au expus ieri câteva dintre proiectele pe care le vor promova spre adoptare în legislatura 2016-2020.
  
Provenit din mediul privat, unde a activat în domenii precum turismul, agricultura şi producerea curentului electric, George Niculescu a subliniat faptul că listele propuse de PNL Constanţa cuprind oameni cu expertiză în domeniile din care provin şi în proporţie de 100% nu au probleme de ordin penal. Acesta a prezentat două iniţiative pe care vrea sa le promoveze ca deputat. Prima se referă la o mai bună folosire a sezonului estival.
 
„Sezonul estival trebuie eficientizat prin corelarea vacanţei de vară a elevilor, nu prin reducerea numărului de ore, ci printr-o mai bună structurare a programului. Vacanţa de vară ar trebui să înceapă pe 1 iunie, în prezent aceasta neputând fi folosită eficient. Astfel, vor apărea şi efecte colaterale: se va reduce şomajul, vor fi stimulaţi hotelierii să îşi extindă investiţiile, ceea ce va aduce şi taxe mai multe la bugetul local“, a declarat George Niculescu.
 
Un alt proiect prioritar pentru candidatul PNL Constanţa la Camera Deputaţilor se referă la energia regenerabilă, judeţul nostru fiind campion în investiţii în acest domeniu. Niculescu propune un melanj între producător şi consumator. „Se impune stimularea investiţiilor pentru consumatorul casnic care îşi poate produce singur energia electrică. Întrucât nu oricine îşi permite să îşi producă singur, se va apela la firme specializate care să le monteze panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Este nevoie de un liant între societăţile care instalează astfel de echipamente şi consumator. Costul unui astfel de echipament depinde de suprafaţa acoperişului, este de aproximativ 10-12 mii de euro, iar excedentul de energie electrică produsă poate fi livrat în reţea“, a explicat, succint, candidatul liberal la un mandat de deputat George Niculescu.
 
De asemenea, acesta a subliniat faptul că realizarea cât mai multor investiţii pentru producerea energiei regenerabile va pune presiune pe preţ în sensul reducerii acestuia, şi va determina crearea unei concurenţe reale pe piaţă.

Judeţul Constanţa are multiple probleme de mediu 

În completarea colegului de partid, deputatul Lucia Varga, candidat acum pentru Senat, a susţinut modificarea legii mediului şi a protecţiei mediului în sensul „sprijinirii judeţelor prin acordare de bonificaţii celor puţin poluatoare”. „În contextul în care judeţul Constanţa are investiţii importante în eoliene, ar putea fi bonificat astfel încât să se continue aceste investiţii“, a declarat fostul ministru al Mediului.
 
Căsătorită, mamă a unui copil şi membru al PNL de un deceniu, Lucia Varga este încântată că se regăseşte în echipa liberalilor de la malul mării şi, potrivit declaraţiei sale, după patru ani de mandat ca senator de Constanţa, vrea ca multiplele probleme de mediu pe care le are judeţul să fie soluţionate.
 
„Fac apel la locuitorii judeţului Constanţa să analizeze foarte bine programele electorale propuse de partide. Constanţa se poate dezvolta precum judeţele din vestul ţării unde sunt administraţii liberale. Am fost prin oraş şi sunt dezamăgită de modul de administrare. Trotuare de neimaginat, spaţii verzi lipsă sau în paragină, zone abandonate, clădiri nerenovate, monumente istorice nepuse în valoare. Putem echilibra politic judeţul printr-o guvernare liberală. Sperăm să avem o majoritate guvernamentală pentru a direcţiona fonduri pentru judeţ“, a declarat Varga.
 
Candidatul PNL pentru Senat a prezentat un proiect ce vizează reecologizarea Luncii Dunării, deja depus în Parlament, trecut de Senat şi care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor. „Actuala majoritate parlamentară a împiedicat dezbaterea lui şi va afecta posibilitatea de a atrage finanţare europeană. Bani există, trebuie accesaţi pentru a fi folosiţi în prevenirea deşertificării Luncii Dunării şi dezvoltarea zonei prin turism, acvacultură şi chiar transport ecologic pe Dunăre. Totodată, vrem să dezvoltăm navigaţia pe Dunăre, să dezvoltăm porturile precum cel de la Cernavodă“, a explicat Lucia Varga.
 
Alte două proiecte ce vor fi susţinute în viitoarea legislatură se referă la acordarea de facilităţi fiscale pentru angajatorii care se implică în învăţământul dual pentru pregătirea forţei de muncă. „Investitorii pot dota şcolile corespunzător, dar trebuie susţinuţi. Am depus un proiect în acest sens, dar nu am reuşit să-l promovez, neavând susţinere în Parlament din partea actualei majorităţi“, a adăugat Lucia Varga.
 
Importantă pentru Lucia Varga este şi Legea prevenţiei în sănătate, care „zace în sertare în Senat şi nu a fost o prioritate pentru majoritatea PSD-ALDE, deşi prin acest normativ se pot da fonduri pentru analize gratuite, astfel încât asiguraţii să îşi depisteze din timp eventualele afecţiuni“, aşa cum afirmă aceasta.
 
În dorinţa de a avea un Parlament format din oameni reprezentativi şi profesionişti, candidatul PNL pentru Senat Lucia Varga a cerut constănţenilor „să urmărească programul de guvernare elaborat de PNL, să se informeze despre echipa propusă şi să meargă la vot indiferent ce opţiuni au“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii