Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătirile pentru alegerile parlamentare de duminică au intrat în linie dreaptă

ro

09 Dec, 2016 00:00 1542 Marime text
Pregătirile pentru parlamentarele de duminică au intrat pe ultima sută de metri. Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat numărul de angajaţi care vor veghea la desfăşurarea scrutinului. Mai mult, a trimis încă de ieri în toate judeţele din ţară echipe din minister pentru a colabora cu poliţiştii din teritoriu în ziua scrutinului. Pentru reducerea posibilităţilor de fraudă, sistemul informatic de monitorizare va transmite automat la poliţie orice semnalare de vot multiplu. Sunt elementele anunţate la ultima întâlnire a Comisiei Tehnice de pregătire a alegerilor.
 
„Pentru duminică, ziua alegerilor, vom avea în jur de 45.000 de efective, dintre care 21.000 pentru protecţia secţiilor de votare, 12.000 pentru asigurarea ordinii publice, 11.000 - echipe operative de specialişti şi rezerve. Începând de ieri, din dispoziţia mea, în fiecare judeţ avem câte o echipa mixtă compusă din lucrători din cadrul Corpului de control, cadre din structura generală a Inspectoratului General de Poliţie”, a declarat Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne.
 
Vocea unică a structurilor MAI pentru Constanţa şi la aceste alegeri parlamentare este subcomisar de poliţie Carmen Şerbănescu.
 
Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a declarat că au fost luate mai multe măsuri pentru a contribui la o transparenţă mai mare a procesului de vot, printre ele, procesele-verbale completate electronic de către preşedinţii secţiilor de vot vor fi publicate automat de sistem începând cu ora 12.00 noaptea, într-un format în care partidele şi cetăţenii să aibă acces la ele, iar operaţiunea de numărare a voturilor va fi filmată video. Filmările vor fi păstrate trei luni, după care vor fi distruse împreună cu dispozitivele de stocare pe care se află, urmând a fi păstrate doar în cazul în care Biroul Electoral Central sau organele legii solicită vreuna dintre înregistrări.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii